Oppenheimer: Gelişen piyasalardan kaçının

Oppenheimer: Gelişen piyasalardan kaçının

Oppenheimer'in ülkeler bazında varlık yerleştirme ölçümleri gelişen piyasalardan kaçınılması yönünde işaretler veriyor

A+A-

 


Oppenheimer'in ülkeler bazında varlık yerleştirme ölçümleri gelişen piyasalardan kaçınılması yönünde işaretler verirken, Hindistan, listenin dibine geriledi ve Tayland, Türkiye ve Singapur alt sıralara geriledi.

Oppenheimer & Co'nun varlık yönetimi alanındaki iştiraki, Oppenheimer Asset Management'ın stratejistleri, Andrew Burkly, Sam Burns ve Scott Davies tarafından yazılan raporda şöyle denildi:

"Gelişen piyasalar genel olarak zayıf bir görüntü veriyor, dipte yer alan 8 ülkeden 6'sını gelişen piyasalar oluşturuyor. Bu sıralamada Hindistan en dibe gerileyerek, Rusya'nın en dipten çıkmasını sağladı. Meksika, Brezilya ve Malezya en alttakiler arasındaki yerlerini koruyor. Aldıkları puanı kaybedenler arasında Tayland, Türkiye ve Singapur bulunuyor.
ABD halen göerece olarak zayıf ve 22. sırada yer alıyor ancak son dönemde istikrar kazanıyor görüntüsü veriyor. Kanada da halen diplerde dolaşıyor ki ülke düşük petrol fiyatları ve görece olarak yüksek değerlemeleri ile dikkat çekiyor.

Avrupa ülkeleri ülkeler sıralamasında ilk 10 içinde 8 sırayı işgal ediyor. Asyanın liderleri Tayvan ve Japonya zayıflıyor. Güney Kore'de  ise önemli bir toparlanma gözleniyor. Genel olarak Avrupa'nın görece daha cazip olduğunu düşünüyoruz. ECB'nin devam eden niceliksel gevşeme programı, euronun gevşemesine ve kar beklentilerinin yukarı yönlü revize edilmesi önümüzdeki bir kaç ay boyunca hisse senedi fiyatlarına göreceli bir destek sağlayacak gibi görünüyor.

Türkiye yeni bir seçimle karşı karşıya kalabilir.zira Haziran ayındaki seçimlerin ardından hükümet kurma çabaları sıkıntılı geçiyor. iShares MSCI Turkey ETF ( TUR) endeksi Temmuz ayında yüzde 2 oranında yükselmişse deyıllık bazda hala yüzde 21 aşağıda bulunuyor. " 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.