Orta Doğu'daki gerilimin tırmanması altına talebi artırdı

Orta Doğu'daki gerilimin tırmanması altına talebi artırdı

İsrail'in hastane saldırısı sonrası Orta Doğu'da gerilimin artması ve çatışmaların bölge ülkelere yayılma riskinin büyümesiyle altın gibi güvenli limanlara kaçış başladı.

A+A-

Gazze'de bir hastanenin bombalanması sonrası Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanacağına dair korkuları körüklemesi ve güvenli liman niteliğindeki varlığın tercih edilen bir yatırım olarak kalmasını sağlamasının ardından altın fiyatları bir ayın en yüksek seviyesine çıktı

Ons altın 1942,78 dolar 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra şu sıralarda düne göre %0,77 artışla 1.935,83 dolardan işlem görüyor.

OANDA Asya Pasifik analisti Kelvin Wong, altının uzun süreli bir çatışma korkusuyla jeopolitik risk primi, yüksek petrol fiyatları nedeniyle stagflasyon risklerinin bir kombinasyonundan yararlandığını söyledi.

IG stratejisti Yeap Jun Rong da "Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman akışları altın fiyatları için baskın katalizör olmaya devam etti. Daha fazla tırmanma riski şimdilik fiyatları destekliyor olabilir, ancak 1.945 dolar seviyesi aşılması gereken önemli bir direnç olabilir" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler