Osman Kavala için beklenen karar açıklandı

Osman Kavala için beklenen karar açıklandı

Osman Kavala’nın da bulunduğu birleştirilmiş Çarşı ve Gezi davasında mahkeme, Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

A+A-

Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına karar verdi.

1 Kasım 2017’den bu yana tutuklu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Kavala katılmadı.

Mahkeme oy çokluğu ile tahliye talebine ret, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Süreçte bundan sonra 23 Aralık'ta tutukluluk değerlendirmesi yapılacak bir sonraki duruşma ise 17 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Diplomatik gerginlik yaşanmıştı

En son aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçilerinin, AİHM kararı doğrultusunda Kavala’nın serbest bırakılması yönünde yaptığı açıklama kısa süreli bir diplomatik krize neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerin istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edilmesini talep etmiş, “Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye’yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar.” sözleriyle hedef almıştı.

Viyana Sözleşmesi’nin 41 maddesi

Sonrasında büyükelçiler “görev yaptıkları ülkede devletin içişlerine karışmamayı temel alan Viyana Sözleşmesi’nin 41 maddesine” atıfta bulunan açıklamalar yapmıştı. Bu açıklama üzerine Erdoğan, “Bugün aynı büyükelçilikler tarafından yapılan açıklama ile ülkemize, yargımıza yapılan bühtandan geri dönülmüştür” demişti.

İlgili Haberler