Otomotiv devi Çin'de duvara tosladı, üretime başlayamıyor

Otomotiv devi Çin'de duvara tosladı, üretime başlayamıyor

Yomiuri gazetesinin Salı günü bildirdiğine göre Mitsubishi Motors Çin'deki üretimini askıya alma kararını Mayıs ayının ötesine taşıyarak Japon otomobil üreticisinin dünyanın en büyük otomobil pazarında karşılaştığı zorluklara dikkat çekecek.

A+A-

Mitsubishi Motors'un yerel ortağıyla Çin'de üretime ne zaman devam edeceğini görüştüğünü belirten bir şirket sözcüsü, zamanlama konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Japon şirket geçen ay yaptığı açıklamada Outlander spor arazi aracının (SUV) Çin'deki üretimini Mayıs ayı sonuna kadar üç ay süreyle durdurduğunu ve devlete ait GAC Group ile ortak girişiminde satışların yavaşlaması nedeniyle 78 milyon dolarlık bir masraf alacağını duyurdu.

SUV'lar, fiyat indirimlerinin ve yerli ve yabancı markaların yeni modellerinin piyasaya sürülmesinin benzinli araç satışlarını düşürdüğü Çin'deki elektrikli araç pazarının en büyük bölümünü temsil ediyor.

Yomiuri'nin ismini vermediği birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre, Çin birimini 2012 yılında kuran Mitsubishi Motors, ülkede üretime ne zaman yeniden başlayacağına karar vermedi.

Şirket ve diğer Japon otomobil üreticileri, elektrikli otomobillere hızlı geçişin içten yanmalı motorlu araç alımlarında düşüşe yol açması nedeniyle Çin'de bir satış kriziyle karşı karşıya kaldı. Mitsubishi Motors geçtiğimiz Aralık ayında Çin'de yeni Outlander modelini tanıtmıştı.

İlgili Haberler