Otomotiv devleri emisyon kurallarından rahatsız

Otomotiv devleri emisyon kurallarından rahatsız

Otomobil üreticileri, önerilen ABD emisyon kurallarının zorluklar yarattığını söylüyor

A+A-

Bir otomobil ticaret grubu Salı günü, ABD'nin araç emisyonlarını azaltmaya yönelik agresif hedeflerinin elektrikli araçlara (EV) çok hızlı bir geçişe dayanabileceği ve üretim ve tedarik zincirlerinde önemli zorluklar yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 2030 yılına kadar yeni araçların %60'ının ve 2032 yılına kadar %67'sinin elektrikli olmasıyla sonuçlanacağını tahmin ettiği keskin emisyon kesintileri önerdi.

General Motors, Toyota Motor, Volkswagen AG, Hyundai Motor ve diğerlerini temsil eden Otomotiv İnovasyonu İttifakı, elektrikli araç bataryaları, motorları ve şarj cihazları tedarik zincirindeki sorunlar ve tüketici direnci nedeniyle otomobil üreticilerinin bu hedeflere ulaşmakta zorlanacağını söyledi.

EPA'nın önerisi, kesinleşmesi halinde, 2026 gerekliliklerine göre yıllık ortalama %13 kirlilik kesintisi ve öngörülen filo ortalama emisyonlarında %56 azalma gerektirerek bugüne kadarki en agresif ABD araç emisyon azaltma planını temsil etmektedir.

Otomobil üreticileri grubu, teklifin "otomobil üreticileri, çalışanlar, tüketiciler ve nihayetinde ülke genelinde bireylerin, ailelerin ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan araçların mevcudiyeti üzerinde önemli etkileri olabileceği" uyarısında bulundu.

Ağustos 2021'de, büyük otomobil üreticileri 2030 yılına kadar %40 ila %50 arasında elektrikli araç veya plug-in elektrikli hibrit araç üretme hedefini kabul etti. Başkan Joe Biden %50 hedefini belirleyen bir idari emir imzaladı.

Otomobil üreticileri grubu, "Bu bağlamda, EPA'nın 2027-2032 yılları için önerdiği sera gazı standartları, ülkenin elektrifikasyon hedeflerinde önemli bir hareketi temsil ediyor" diye yazdı.

Çevreciler Biden yönetimine teklifi yumuşatmaması için baskı yapıyor. Bazıları EPA'nın daha sert kurallar önermesi gerektiğini söylüyor.

Otomobil üreticisi grup, elektrikli araçların 2022'de yeni hafif hizmet araç satışlarının yaklaşık %6'sını temsil ettiğini, bu oranın 2021'de yaklaşık %3 ve 2020'de %2 olduğunu belirtti.

Otomobil üreticileri grubu ayrıca "Önerilen bu kurallar, sadece sekiz yıl içinde satışların 10 kat daha artmasını gerektiriyor," diye yazdı. "EPA ayrıca, büyük ölçüde aynı seviyelerde sıfır emisyonlu araçlara dayanan, şimdiye kadarki en katı kriter kirletici düzenlemelerini öneriyor." sözlerini kaydetti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler