Özel sermaye şirketi Veritas, BlackBerry'yi satın almanın peşinde

Özel sermaye şirketi Veritas, BlackBerry'yi satın almanın peşinde

Özel sermaye şirketi Veritas Capital, Kanadalı teknoloji şirketinin stratejik bir incelemeye başlamasından aylar sonra BlackBerry Ltd'yi satın almak için bir teklifte bulundu.

A+A-

Veritas, telefon sektörünün tanıdık isimlerinden BlackBerry'i almak için kolları sıvadı. BlackBerry'nin ABD'de işlem gören hisseleri bu haberle birlikte yaklaşık %17 artarak 5,23 dolardan kapandı ve şirkete 3,1 milyar dolarlık bir piyasa değeri kazandırdı.

Reuters'ın haberinde Veritas'ın şirketin tamamı için bir teklifte bulunduğu öğrenilirken, BlackBerry'nin diğer potansiyel alıcılarla da görüştüğü kaydedildi.

BlackBerry, 1984 yılında kurulan şirket şu anda otomobiller ve siber güvenlik için yazılım üretiyor. 2000'li yılların başında yöneticiler, politikacılar ve hayran kitleleri tarafından her yerde bulunan iş akıllı telefonlarıyla popüler hale geldi.

Şirket, geçen yıl akıllı telefon işinin fişini çekti ve o zamandan beri mobil cihazlarıyla ilgili eski patentlerini satmaya çalışıyor.

Mayıs ayında BlackBerry, mobil cihazlarıyla ilgili patentlerin Malikie Innovations Limited'e 900 milyon dolara kadar satışına devam edeceğini söyledi. Bu patentlerin 600 milyon dolar karşılığında Catapult IP Innovations Inc'e satılması için daha önce yapılan anlaşma, kapanışın normalden uzun sürmesi nedeniyle başarısız olmuştu.

2016 yılında BlackBerry artık klasik akıllı telefonlarını üretmeyeceğini açıkladı. O zamandan beri firma kendisini üst düzey yazılım sağlayıcısı olarak yeniden yaratmaya çalışıyor.

BlackBerry, biri siber güvenlik yazılımına odaklanan, diğeri ise "Nesnelerin İnterneti" ürünleri üreten iki ana işletmedan oluşuyor. Veritas Capital, öncelikle hükümet odaklı araçlar ve hizmetler sağlayan şirketleri satın alan ve bunlara yatırım yapan bir teknoloji yatırımcısı.

Morgan Stanley ve Perella Weinberg Partners, stratejik inceleme için BlackBerry'nin finansal danışmanları olarak görev yapıyor.

Bloomberg News, ilk olarak Cuma günü erken saatlerde Veritas ve BlackBerry arasındaki görüşmeleri duyurmuştu.

İlgili Haberler