Petrol 30 dolara gerileyebilir

Petrol 30 dolara gerileyebilir

Nomura Securities stratejisti Janjuah, "Petrol fiyatının 30 dolar/varile kadar gitme potansiyeli var" dedi.

A+A-

Nomura Securities'in yakından takip edilen stratejisti Bob Janjuah, CNBC'ye yaptığı açıklamada, 2015 yılında petrol fiyatının 30 dolar/varil seviyesine kadar gidebileceğini ve tahvil piyasalarının diğer piyasaların üzerinde performans göstereceğini öngördüğünü bildirdi.

Suudi Arabistan'ın petrol fiyatında Haziran 2014'ten bu yana yaşanan yüzde 69 gerilemeye rağmen üretimi kısmama kararını değiştirmesi şansının çok düşük olduğunu savunan Janjuah, "Petrol fiyatı kısa vadede yukarı gidebilir, ancak burada biraz politik motivasyon olduğunu düşünüyorum.

Suudi Arabistan'ın petrol fiyatında belirleyici olma rolünü kaybetme riski var. Bunu istemeyen Suudi Arabistan üretimi yüksek tutmayı sürdürecektir. Petrol fiyatı için benim hedefim 30-35 dolar/varil. Bu 20 dolarlık bir aşağı hareket demek ve bu zor olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi riski var" diye konuştu.  

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.