Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'den gelecek verilere odaklanırken, bu veriler öncesinde Salı günü erken saatlerde düşüşünü sürdürdü.

A+A-

ABD Batı Teksas Intermediate ham petrolü %0,13 düşüşle varil başına 82,40 dolar oldu. Brent ham petrol vadeli işlemleri 8 sent değer kaybederek varil başına 86,13 dolardan işlem gördü.

Çin'in Salı günü açıklayacağı Temmuz ayı sanayi üretimi, yatırım, perakende satışlar ve işsizlik rakamları, diğer göstergelerin dünyanın 2 numaralı ekonomisinin deflasyona girdiğini ve ticaretinin düştüğünü göstermesinin ardından geldi.

Çin'in emlak sektöründeki nakit sıkışıklığının son işareti olarak, en büyük özel emlak geliştiricisi Country Garden ilk kez özel bir onshore tahvilinin ödemesini ertelemeye çalışıyor.

Bir başka endişe verici gösterge olarak, Çin Halk Bankası Cuma günü yeni banka kredilerinin Temmuz ayında düştüğünü ve diğer önemli kredi göstergelerinin de zayıfladığını söyledi.

Banka ayrıca "Özellikle Çin'in ekonomik toparlanmasının duraksamaya devam etmesi ve OPEC'in kapalı üretiminin serbest bırakılmasıyla bu yıl fiyatların yukarı yönlü hareketinin sınırlı kalması muhtemel. Petrol piyasaları, fiyatların tavana yakın olduğu yeni bir dengeye oturuyor olabilir" dedi.

Reuters anketine göre, ekonomik toparlanmanın ivme kaybettiğine dair yeni işaretlere rağmen, Çin Merkez Bankası'nın Salı günü orta vadeli politika kredisi faizlerini değiştirmemesi bekleniyor.

Çin Merkez Bankası en son Haziran ayında faiz oranını 10 baz puan düşürerek %2,65'e çekmişti.

Çin'deki zayıf ekonomik performans, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC+ olarak bilinen müttefiklerinin fiyatları yükseltmek için üretimi kısması nedeniyle küresel petrol arzındaki sıkışıklığı dengeliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler