Petrol için 70 dolar kritik seviye

Petrol için 70 dolar kritik seviye

Tahvil piyasası gurusu Jeffrey Gundlach, ham petrol fiyatlarının şu andaki düzeyinin daha da altına inebileceğini, ABD petrolünün 70 doları görmesi halinde fiyatların daha da aşağı gidebileceğini söyledi.

A+A-

Jeffrey Gundlach, ham petrol fiyatlarının şu andaki düzeyinin daha da altına inebileceğini, arz artışı ile gelebilecek bir kısır döngüde ABD petrolünün 70 doları görmesi halinde fiyatların daha da aşağı gidebileceğini söyledi.

Tahvil piyasası gurusu Gundlach, CNBC’de katıldığı programda petrol piyasalarında döngünün ikinci aşamasına gelindiğini, fiyatların 80 doların altına inmesiyle üreticilerin zorlanmaya başladıklarını kaydetti.

Ham petrol üretiminin, petrol gelirine bağlı olan bazı ülkelerce biraz arttırılmasıyla bir kısır döngüye girileceğini vurgulayan Gundlach, ABD petrolü WestTexas Intermediate (WTI) için varili 70 dolar düzeyinin “kuma çizilmiş bir çizgi” olduğunu, fiyatların bu düzeyin altına inmesi halinde daha da aşağıya gerileyebileceğini öne sürdü.

Gumdlach am petrol fiyatlarının varili 75 dolar düzeyinde olması durumunda tüketici fiyat endeksinin sıfıra yakın olacağını, yani enflasyon olmayacağını söyledi.

Fed’in 2015 de faizleri arttıracağını, ancak bunu ekonominin güçlenmesi nedeniyle değil, bunun kendilerinden beklendiği için yapacaklarını söyleyen Gundlach, “Fed faizleri arttırmak zorunda değil, ama sıfır düzeyinde olmasını da istemiyorlar. İçinden çıkılmaz bir durumdalar. Faizleri bakalım ne olacak diye arttırabilirler” dedi.

Bu haber toplam 1852 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.