"Petrol talebi 2022'ye kadar normale döner"

"Petrol talebi 2022'ye kadar normale döner"

Goldman Sachs, petrol talebinin 2022'ye kadar koronavirüs öncesi seviyeye dönmesini bekliyor

A+A-

Goldman Sachs, petrol talebinin 2022'ye kadar koronavirüs öncesi seviyeye dönmesini bekliyor

Goldman Sachs, hükümetlerin ekonomilerinin iyileştirmek için altyapı harcamalarını artırmalarının ve insanların toplu taşıma yerine bireysel  araçlarına yönelmelerinin global petrol talebinin 2022'de koronavirüs öncesi seviyeye dönmesine yardım edeceğini öngördü.

Bu yıl global petrol talebinin yüzde 8 azalacağını ve 2021 yımında  talebin yüzde 6 toparlanacağını tahmin eden Goldman Sacns, salgın öncesi  seviyeye tam toparlanmanın 2022'de gelmesini bekliyor.

Goldman Sachs yaptığı açıklamada, "Petrol talebi hali hazırda  toparlanmaya başladı. Toparlanmanın ilk hızı Çin ve Hindistan gibi  ekonomilerde yukarı yönlü şaşırtıcı. Talep hala normal seviyenin  altında. Haziran'da talebin geçen yılın yüzde 12 altında kaldığı tahmin  ediliyor" ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs, akaryaıt ürünleri arasında en hızlı toparlanmanın  benzinde olacağını öngörürken, jet yakıtı talebinin düşük kalmaya devam edeceğini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.