Petrolde uzun vadede arz krizi kapıda

Petrolde uzun vadede arz krizi kapıda

Occidental CEO'su Vicki Hollub petrol fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Hollub, petrol piyasasının kısa vadeli talep sorunu yaşadığını, ancak uzun vadede arz sorunu ile yüzleşileceğini söyledi.

A+A-

Occidental CEO'su Vicki Hollub, dünyanın mevcut ham petrol rezervlerini yeterince hızlı bir şekilde yenileyememesi nedeniyle petrol piyasasının 2025 yılı sonunda arz sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağını öngördü

CNBC'ye konuşan Hollub, bugün üretilen petrolün yaklaşık %97'sinin 20. yüzyılda keşfedildiğini belirtti ve "Şu anda öyle bir durumdayız ki, birkaç yıl içinde arz konusunda çok yetersiz kalacağız" dedi.

Hollub, şimdilik piyasada arz fazlası olduğunu ve bunun da Orta Doğu'daki mevcut çatışmalara rağmen petrol fiyatlarını aşağı çektiğini söyledi. ABD, Brezilya, Kanada ve Guyana, Çin'deki duraksayan ekonomi nedeniyle talep yavaşlarken rekor miktarda petrol pompaladı.

Ancak Hollub, arz ve talep görünümünün 2025 yılı sonuna kadar değişeceğini söyledi.

Hollub, "Piyasa şu anda dengede değil, ancak yine de bu kısa vadeli bir talep sorunu. Ancak bu uzun vadeli bir arz sorunu olacak" dedi.

İlgili Haberler