Piyasa değeri, defter değerinin de altında olan endeks hisseleri

Piyasa değeri, defter değerinin de altında olan endeks hisseleri

Borsadaki ralliye rağmen henüs temel piyasa çarpanları açısından ucuz hisse bulmak mümkün

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra başlayan yükseliş trendinde hisse senetleri ortalama yüzde 68 değer kazandı. Endeks seçimden önce son kapanışını 4.427 puandan yapmışken11 Ağustos'taki son kapanış 7.714 puandan yapıldı. 

Teknik olarak 12 Haziran ile 22 Haziran arasındaki yaklaşık yüzde 11'a denk gelen 600 puanlık düzeltmeden sonra ivme kazanan yükseliş trendi ile BIST 100 yaklaşık 2.200 puan yani yüzde 40 değer kazandı.

Endeksin 8 bine yaklaşması ile birlikte teknik bir düzeltme beklentileri güçlense de en ufak geri çekilmeler dahi daha güçlü alımlar ile anında gücünü kaybediyor. 

Ancak endeks hisseleri de olsalar (BIST100) bütün hisseler aynı oranda prim yapmamış veya temel piyasa çarpanları açısından henüz aynı noktaya gelmemiş durumdalar. 

Son yükselişle beraber BIST 100 içindeki 100 hissenin bir çoğunun piyasa değeri defter değerinin üstüne çıktı. Ancak 11 endeks hissesinin piyasa değeri henüz defter değerinin bile altında. 

İşte PD/DD değeri 1'in altında olan yani piyasa değeri defter değerinin altında olan o hisseler:

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur
İlgili Haberler