Bloomberg HT’nin haberine gรถre Morgan Stanley stratejistlerine gรถre piyasalarฤฑn yeni koronavirรผs varyantฤฑndan daha fazla endiลelenmesi gereken bir ลey var. Micheal Wilson รถncรผlรผฤรผndeki stratejistler Fed Baลkanฤฑ Jerome Powellโฤฑn varlฤฑk alฤฑmฤฑ azaltฤฑmฤฑnฤฑn hฤฑzlanabileceฤi sinyali vermesinin ardฤฑndan hisse senetleri iรงin en bรผyรผk risk faktรถrรผnรผn Omikron varyantฤฑ deฤil, Fedโin aksiyonlarฤฑ olduฤunu bildirdi.
Stratejistler mรผลterilere yazdฤฑฤฤฑ bir notta โvarlฤฑk alฤฑmฤฑnฤฑn azaltฤฑlmasฤฑ piyasada sฤฑkฤฑlaลma demek. Bu da toparlanmanฤฑn bu aลamasฤฑnda dรผลรผk deฤerlemeler anlamฤฑna gelirโ ifadelerine yer verdi.
Benzer biรงimde JP Morgan stratejistleri de hisse senedi piyasalarฤฑ iรงin Merkez Bankalarฤฑnฤฑn ลahinleลmesinin Kovid-19โdan daha bรผyรผk bir risk faktรถrรผ olduฤu gรถrรผลรผnde. Buna raฤmen kurum bugรผnkรผ bir notunda ABD Borsalarฤฑnda rallinin gelecek yฤฑl da sรผreceฤi tahminini paylaลtฤฑ. Morgan Stanley ise S&P 500 endeksinin ve deฤerlemelerin dรผลeceฤini รถngรถrdรผ.
Genelde boฤa tutumundaki UBS Global Wealth Management stratejistleri ise bugรผnkรผ bir notta, omikron ve Fed risklerinin deฤerlendirildiฤi bir ortamda volatilitede artฤฑล beklediklerini sรถyledi. Stratejistler yatฤฑrฤฑmcฤฑlara riskli varlฤฑklardan hฤฑzlฤฑ รงฤฑkฤฑล yapmaktan kaรงฤฑnmalarฤฑ gerektiฤini belirtirken parasal sฤฑkฤฑlaลmasฤฑn baz senaryolarฤฑ iรงin dรผลรผล tehdidi oluลturabileceฤini bildirdi.







