Piyasaların kafası allak bullak; Hızır idi, Yunus idi

Piyasaların kafası allak bullak; Hızır idi, Yunus idi

Mehmet Şimşek'in "TCMB yeterli sıkılaştırma yaptığını düşünüyor" açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden MB'den yeni sıkılaştırma adımı geldi. Yaşananlar Yeşilçam'ın efsane filmi Şabanoğlu Şaban'daki meşhur ''Hızır idi, Yunus idi'' sahnesini hatırlattı.

A+A-

Piyasaların kafası allak bullak. Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in "TCMB yeterli sıkılaştırma yaptığını düşünüyor" açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı geldi. TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi. Yaşananlar Yeşilçam'ın efsane filmi Şabanoğlu Şaban'daki meşhur ''Hızır idi, Yunus idi'' sahnesini hatırlattı.

Ekonomi analistlerine göre mevcut durumda politika faizi %45 seviyesinde bulunan TCMB’nin yılın son çeyreğine kadar para politikasında değişiklik yapması beklenmiyor. Ancak henüz yıllık bazda zirve yapmayan enflasyonun ana eğiliminde bir bozulma olması durumunda bunun daha sıkı bir para politikası gerektirme potansiyeli de söz konusu. Dolayısıyla faizlerde değişiklik beklenmese de buna daha çok enflasyonun görünümü karar vereceği için artışa kapı tamamen kapalı değil

 

İlgili Haberler