Ray-Ban gözlükler akıllanıyor

Ray-Ban gözlükler akıllanıyor

Facebook, bir sonraki tanıtımının Ray-Ban akıllı gözlükleri hakkında olacağını açıkladı. Şirket, yeni üretilecek Ray-Ban akıllı gözlüklerinin gelecek planlarının bir parçası olduğunu düşünüyor.

A+A-

Facebook, gelecekte düzenleyeceği donanım lansmanının Ray-Ban akıllı gözlükleri hakkında olacağını açıkladı. Şirket, yeni akıllı gözlüklerin 2021 yılı içerisinde çıkaracağını bildirmişti fakat pandeminin etkileriyle beraber planların değiştiğini açıklandı.

Donanımhaber'in haberine göre Facebook CEO’su, ''bir sonraki ürünün EssilorLucxottica ile ortaklaşa geliştirilen Ray-Ban akıllı gözlükleri olacak ve gözlüklerin ikonik form faktörü olduğu için özgün şeyler yapmanıza izin veriyorlar'' açıklamasında bulundu. Yeni gözlüklerin entegre bir ekrana sahip olmayacağı ve arttırılmış gerçeklik cihazı olarak üretilmek istenmediği de bildirilenler arasında yer alıyor. Kullanıcılara arama ve bildirim özelliklerinin yanı sıra Snap Spectacles ya da Amazon’un Echo Frames’i gibi telefonlar ile eşleşme sağlayan bir uygulama ile geleceği düşünülüyor.

Sanal ve fiziksel dünya birleşecek

CEO Mark Zuckerberg, Ray-Ban gözlüklerinin tam arttırılmış gerçeklik gözlüklerine giden yolun bir parçası olarak görüyor. Şirketin uzun zamandır arttırılmış gerçeklik gözlükleri üzerine çalışmalar yürüten Project Aria ekibi, kendi AR gözlüklerinin prototip bir versiyonunu ürettiğini açıklamıştı.

AR gözlükleri, Facebook için sanal ve fiziksel dünyayı birleştirmesinin yanı sıra alışveriş, çalışma ve sosyalleşme için de kullanılmak isteniyor. Aynı zamanda şirket, bu teknoloji ile bir ‘metaverse’ oluşturmak istiyor. Gözlükleri reklam amaçlı da kullanmak isteyen Facebook, reklamların şirketin büyümesinde büyük bir rol oynadığını ifade ediyor.