Reddit çalışanlarının yüzde 5'ini işten çıkaracak

Reddit çalışanlarının yüzde 5'ini işten çıkaracak

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Reddit de işten çıkarma dalgasına katıldı, işgücünün yüzde 5'ini işten çıkarmaya karar verdi.

A+A-

Reddit yaptığı son açıklamada 90 çalışanını (işgücünün yaklaşık %5'ine denk düşüyor) işten çıkararak kurumsal Amerika'da işten çıkarmalar yapan teknoloji şirketleri listesine katıldığını duyurdu.

Meta Platforms gibi teknoloji şirketleri, pandemi sırasında agresif bir şekilde işe alım yaptıktan sonra, sektör ekonomik gerilemeye hazırlanırken işten çıkarmalar yapıyor.

Facebook'un sahibi Meta, ilk olarak Mart ayında 10.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurduğu üç bölümlük işten çıkarma turunun son bölümünü gerçekleştirirken, geçtiğimiz ay iş ve operasyon birimlerinde işten çıkarmalara gitti.

2011'de dergi holdingi Conde Nast'tan ayrılan Reddit, WallStreetBets'in ve platformundaki perakende yatırımcıların hisse senetleri üzerine spekülasyon yaptığı bir yer haline gelen diğer forumların popülaritesi nedeniyle son zamanlarda cazibesini artırdı.

Wall Street Journal, Reddit'in hamlesini ilk olarak Salı günü, İcra Kurulu Başkanı Steve Huffman'ın çalışanlara gönderdiği bir e-postaya atıfta bulunarak bildirdi.

WSJ'nin haberine göre Huffman, şirketin yılın geri kalanı için işe alımlarını da 300 kişilik ilk plandan yaklaşık 100 kişiye düşüreceğini söyledi.

Aralık 2021'de Reddit, şirketin mesaj panolarının bir meme stoku çılgınlığı sırasında günlük tüccarların uğrak yeri haline gelmesinin ardından ABD menkul kıymetler düzenleyicisine ilk halka arz için gizli başvuruda bulunmuştu.

İlgili Haberler