Reddit halka arz başvurusu yaptı

Reddit halka arz başvurusu yaptı

Sosyal medya platformu Reddit ilk halka arz için başvuru yaptığını duyurdu. Şirket, ilk halka arz için hisse sayısı ve önerilen fiyat bandının belirlenmediğini kaydetti.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre bu yılın meme hisse senetleri (sosyal medya yoluyla popülerliği artan hisseler) çılgınlığında payı olan sosyal medya platformu Reddit Inc., ilk halka arz (IPO) için gizli başvuruda bulunduğunu kaydetti.

San Francisco merkezli şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ilk halka arz için hisse sayısı ve önerilen fiyat bandının belirlenmediğini kaydetti.

Şirket, Borsa kotasyonunun, düzenleyici kuruluş SEC’in inceleme sürecini tamamlanmasının ardından gerçekleşmesinin beklendiğini ve bunun piyasa ve diğer koşullara tabi olduğunu kaydetti.
Yatırımcılarca bu yaz bir fonlama turunda 10 milyar dolar olarak değer biçilen şirket, halka arzda ne seviyede bir değerleme istediğini belirtmedi.

Reddit, internet sitesinde yer alan WallStreetBets adlı bir tartışma forumun hisse senedi piyasasını sarsmasının ardından bu yıl hızlı bir şekilde ilgiyi üzerine çekti.

Büyük ölçüde söz konusu forumda çıkan mesajların tetiklediği bu işlem çılgınlığı, GameStop Corp., AMC Entertainment Holdings Inc. ve gümüşte sert fiyat hareketlerine yol açtı. Sonuç, daha önce bilinen Wall Street işlem kurallarının yeniden yazılması oldu.

2005 yılında kurulan şirket, dünyanın en etkili sosyal medya firmalarından biri oldu. Reddit, Şubat ayında yaptığı açıklamada, 50 milyondan fazla günlük kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu. İnternet sitesinde, geniş bir konu yelpazesinde, 100 milyondan fazla aktif grubun olduğu tartışma forumları yer alıyor.