Rekor kar açıklayan Nvidia en dişli rakibi olarak Huawei'yi görüyor

Rekor kar açıklayan Nvidia en dişli rakibi olarak Huawei'yi görüyor

Nvidia (NVDA), Çarşamba günü geç saatlerde Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonuna yaptığı bir başvuruda ilk kez Huawei'yi yapay zeka çipleri de dahil olmak üzere çeşitli kategorilerde en iyi rakip olarak tanımladı.

A+A-

Nvidia, Huawei'yi en dişli rakibi olarak gördü. California merkezli şirket, Çinli Huawei'nin grafik işlem birimleri (GPU'lar), merkezi işlem birimleri (CPU'lar) ve ağ çipleri gibi yapay zeka için tasarlanmış çiplerin tedarikinde rekabet ettiğini söyledi. Şirket ayrıca Huawei'yi, yapay zeka bilişimini geliştirmek için kendi donanım ve yazılımını tasarlayan bir bulut hizmeti şirketi olarak tanımladı.

Huawei, Ascend serisi yongaları Nvidia'nın yapay zeka yongaları serisine rakip olarak geliştirdi. Çinli şirketin ana ürünü olan 910B çipi, Nvidia'nın yaklaşık üç yıl önce piyasaya sürdüğü A100 çipinin ana rakibi. Analistler Çin'in yapay zeka çip pazarının 7 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Geçtiğimiz yıl Reuters, Çinli arama devi Baidu'nun, ABD hükümetinin Çin'e ihraç edilen gelişmiş yapay zeka çipleri üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştıran yeni kuralları öncesinde Huawei'ye bir çip siparişi verdiğini bildirdi.

Nvidia'nın işaret ettiği diğer rakipler arasında Intel (INTC.O), Advanced Micro Devices (AMD.O), Broadcom (AVGO.O) ve Qualcomm (QCOM.O) yer alıyor. Çip şirketi ayrıca Amazon.com (AMZN.O) ve Microsoft (MSFT.O) gibi birkaç büyük bulut bilişim şirketini de belirledi.

Nvidia hisseleri, şirketin yapay zekaya yönelik güçlü talebin devam etmesi nedeniyle fikir birliği tahminlerini aşan bir gelir tahmini yayınlamasının ardından Perşembe günü öğleden sonraki erken işlemlerde %14 arttı.

İlgili Haberler