Reuters'a göre Erdoğan TCMB Başkanı'nı seçti

Reuters'a göre Erdoğan TCMB Başkanı'nı seçti

Reuters'ın haberine göre Erdoğan'ın Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası Başkanı olarak düşündüğünü söylüyor

A+A-

Reuters ajansının haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'deki üst düzey finans yöneticisi Hafize Gaye Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirmeyi düşünüyor.

Ajansa bilgi veren bir kaynak, Gaye Erkan'ın Pazartesi günü Ankara'da yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Reuters'a konuşan iki kaynak, Erkan'ın yakın zamanda olası görevi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapacağını ifade etti.

Ayrıca, ikinci bir kaynak, Erkan'ın, faizleri düşürme politikasına devam etmesine rağmen enflasyonun son 24 yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olan mevcut Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerini alabilecek "birkaç aday" arasında olduğunu belirtti.

First Republic Bank'ın eski eş CEO'su ve Goldman Sachs'ın eski genel müdürü olan Erkan'dan konu hakkında  bir yorum alınamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisi ve Hazine Bakanlığı da Erkan'ın ataması hakkında bir açıklama yapmadı.

Şimşek'in geçtiğimiz hafta sonu kabineye atanması, faiz artışlarının da dahil olduğu daha geleneksel politikalara bir geri dönüş sinyali olarak yorumlandı. Bu atama, Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından bir hafta sonra gerçekleşti.

İlgili Haberler