Rönesans GYO (RGYAS) hisselerinde beklenen "istikrar" nihayet geldi mi?

Rönesans GYO (RGYAS) hisselerinde beklenen "istikrar" nihayet geldi mi?

Halka arzdan sonra hızla değer kaybeden RRGYAS hisseleri toparlanmaya başladı

A+A-

BORSATEK.COM - Son yılların en kötü halka arzı Rönesans GYO RGYAS hisseleri yüzde 12 değer kaybettikten sonra bugün toparlanmaya başladı.

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım'ın konsorsiyum lideri olduğu halka arzda hisseler borsada işlem görmeye başladığı ilk gün tavan olmuş ancak daha sonra 5 işlem günü aralıksız değer yitirmişti.

RGYAS hisselerinde kayıp borsadaki ilk işlem günü kapanışına oranla yüzde 23'ü, halka arz fiyatına oranla yüzde 12'yi geçtikten sonra dün yani 7'inci işlem gününde durmuş hisse günü küçük de olsa yükselerek kapatmıştı.

RGYAS hisseleri bugün yani borsadaki 8'inci işlem gününde, 117.80 TL ile dünkü kapanış fiyatının da altına düşse de öğlen saatlerinde gelen alımlarla toparlandı. Hisse, 130 TL'ye kadar yükseldikten sonra düne göre yaklaşık %9 kazançla 128.80 TL seviyesinde dengelendi. Bugün için tavan fiyatı 130.10 TL'de bulunan RGYAS hisseleri, hala halka arz fiyatının %9.50 altında bulunuyor.

Son dönem halka arzlarında bir ilk

Halka arzdan sonra yüzde 12 civarındaki kayıp nedeniyle, payların yüzde 80'ini alan 2 milyon 454 bin bireysel yatırımcının toplam kaybı bugün itibarıyla 432 milyon TL'yi, tüm yatırımcıların kaybı ise 540 milyon TL'yi geçmiş durumda. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ, borsatek.com'un bu konu ile ilgili haberinde kullanmak için "hisse fiyatındaki düşüş nedeniyle izahnamede taahhüt edilen fiyat istikrarı ile ilgili uygulama olup olmadığı" yönündeki sorusuna yanıt vermemeyi tercih etmişti.

>>> Rönesans GYO'dan (RGYAS) borsa yatırımcısına 450 milyon TL'lik tokat

Halka arza aracılık eden aracı kurumların dışında 11 aracı kurum da hazırladıkları raporda Rönesans Gayrimenkul RGYAS hisselerinin izahnamede %27.5 iskontolu olarak gösterilen halka arz fiyatını "makul" bulduklarını açıklamıştı.

 

İlgili Haberler