Deniz Yatırım, YATAS-Yataş için hedef fiyatını 43,8 TL’den 52,4 TL’ye yükseltti, tavsiyesini “al” olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:
Yataş 3C25’te 5.322 milyon TL gelir (Konsensüs: 5.058 milyon TL/ Deniz Yatırım: 5.140 milyon TL), 554 milyon TL FAVÖK (Konsensus: 581 milyon TL/ Deniz Yatırım: 580 milyon TL), ve 25 milyon TL net zarar (Konsensus: 37 milyon TL net kar / Deniz Yatırım: 34 milyon TL net kar) açıkladı.
3Ç25 finansallarında kazanç/kayıp kalemi altında 209 milyon TL’lik olumlu etki oluştu.

■Bilançoda olumlu okuduğumuz detaylar
✓ Ciroda reel artış, güçlü FAVÖK büyümesi.
■Bilançoda olumsuz okuduğumuz detaylar
x Beklentilerin aksine net zarar açıklanması, yüksek seyreden net borçluluk.
■ Bilançoya dair kısa değerlendirmemiz

→ 3C25 finansallarında, ciro ve FAVÖK tarafında olumlu seyir gözlenmektedir. Bununla birlikte, yüksek seyretmeye devam eden finansman giderleri, net karlılık üzerinde baskı oluşturmaya devam ederek, Şirket’in net zarar açıklamasında önemli etki etmiştir. Yeni sünger tesisinin yaratacağı kapasite ve ürün gamı artışı ile GES projelerinden gelen katkıların gelecek dönem finansallarını destekleyeceğini düşünüyoruz.

Mevcut makroekonomik görünüm ve talepteki yavaşlamayla birlikte finansal maliyet baskısına karşın hasilatta ve FAVÖK’te reel büyüme elde edilmesi ile 3. çeyrek finansallarını sınırlı olumlu değerlendiriyoruz.
Yataş 3C25’te yıllık bazda %15 artışla 5.322 milyon TL satış geliri kaydetti. Eylül 2025 sonu itibarıyla Türkiye genelinde Şirket’e ait mağazalar ve bayiler olarak ulaşılan toplam mağaza sayısı 808 olmuştur. Yurt dışında ise 212 mağaza sayısına ulaşmıştır.


Corner mağazalarla birlikte toplamda ulaşılan satış noktası sayısı 292 olmuştur. 3C25 döneminde satışların marka bazında %42’si Yataş Bedding, %30’u Enza Home, %7’si Divanev, %5’i Puffy, %6’sı Yataş Foam ve diğer markalardan oluşmaktadır.
■FAVÖK 3Ç25’te yıllık %45 artışla 554 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK marji 2,1 puan artışla %10,4 oldu.
Şirket, 3Ç25 döneminde 25 milyon TL net zarar açıkladı (2ç25: 54 milyon TL net zarar, 3C24: 72 milyon TL net kar). Net zarar açıklanmasında, yüksek seyreden finansman giderleri etkili oldu.
Eylül 2025 sonu itibariyle Şirket’in 5.369 milyon TL net borç pozisyonu bulunmaktadır (Haziran 2025: 5.348 milyon TL net borç pozisyonu). Aynı dönemde net borç/FAVÖK rasyosu ise 2,5x oldu (Haziran 2025: 2,7x net borç/FAVÖK).
■Eylül 2025 sonu itibariyle maddi ve maddi olmayan duran varlık alımlarına yönelik nakit çıkışları 1.964 milyon TL olarak gerçekleşti.
YATAS için yeni hedef fiyat
■Genel değerlendirme Makro tahminlerimizdeki revizyon dolayısıyla, Yataş için 12-aylık hedef fiyatımızı 43,80 TL’den 52,40 TL’ye revize ediyor, önerimizi ise AL yönünde koruyoruz. Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %21 üzerinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 5,0x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görmektedir.






