Rönesans Holding İngiltere'den 781 milyon Avroluk kredi aldı

Rönesans Holding İngiltere'den 781 milyon Avroluk kredi aldı

Rönesans Holding, Adana - Gaziantep tren hattının inşaatında kullanılmak üzere ve bazı koşullar ile sağlandı

A+A-

BORSATEK.COM - İngiliz hükümetinin ihracat kredi kuruluşu UK Export Finance (UKEF), Rönesans Holding'e 286 km'lik Adana - Gaziantep tren yolunun inşaatını tamamlamasını sağlayacak 781 milyon Avroluk krediyi üstlendiğini açıkladı.

Kredi, İngiliz şirketlerinin proje için mal ve hizmet tedarik etmesi koşuluyla sağlandı. UKEF tarafından yapılan açıklamada, Rönesans'ın elektronik, katener ve mekanik bileşenlerin yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) danışmanlık hizmetlerinin sağlanması için İngiliz tedarikçilerle sözleşme görüşmelerine başladığını belirtildi.

Saatte 200 km'ye kadar hız yapan yolcu trenleri tarafından kullanılan Adana - Gaziantep hattının sadece ilk işletme yılında CO2 emisyonlarını 157.000 ton azaltacağı tahmin ediliyor.

UKEF, projenin Şubat ayında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep, Osmaniye ve Türkiye'nin güneyindeki diğer bölgelerin yeniden inşasına da katkıda bulunacağını belirtti.

Toplam 818 milyon Avro değerindeki bir sözleşmeyi destekleyen UKEF'in garanti ettiği 781 milyon Avroluk kredi J P Morgan, ING Bank ve BNP Paribas tarafından sağlanıyor. Kredi, Avusturyalı ihracat kredi kuruluşu OeKB tarafından reasüre edilen 116 milyon Avro ve İtalyan muadili SACE tarafından garanti edilen 174 milyon Avro'yu içeriyor.

J P Morgan kredinin sağlanmasında hem düzenleyici hem de aracı banka olarak bulundu. ING Bank ve BNP Paribas, UKEF destekli finansmanı oluşturan tesisler için yetkili lider düzenleyiciler ve orijinal kredi verenler olarak hareket etti. Clifford Chance ise hukuk müşaviri olarak görev yaptı.

Ticaret Bakanı Lord Offord, "Bu anlaşma, dünyanın ilk demiryolu sistemine ev sahipliği yapan İngiltere'nin, demiryolu inovasyonu ve uzmanlığı ihracatında hala tam gaz ilerlediğini gösteriyor" dedi.

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, "İngiliz ihracatçılarla verimli işbirliğimiz, Türkiye'nin güneyindeki dönüştürücü demiryolu için 781 milyon Avroluk finansman sağladı ve Türkiye ile İngiliz ihracat ve hizmetleri arasındaki işbirliğine muazzam bir değer katarken heyecan verici küresel ortaklıkların da önünü açtı" dedi.

İlgili Haberler