Rus ortak Turkcell'de yönetim değişimi istiyor!

Rus ortak Turkcell'de yönetim değişimi istiyor!

Rus milyarder Mihail Fridman’ın kontrolündeki LetterOne, ortağı olduğu Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin yönetim kurulundaki dört ismin değişmesini istiyor.

A+A-

Rus milyarder Mihail Fridman’ın kontrolündeki LetterOne, ortağı olduğu Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin yönetim kurulundaki dört ismin değişmesini istedi.

Bloomberght.com'un haberine göre, Turkcell’in yüzde 19,8’ine sahip olan LetterOne, salı günü yaptığı açıklamada Afif Demirkıran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith’in görevden alınmalarının Turkcell’in yönetimini iyileştirmek ve uluslararası yatırımcıları çekmek için bir adım olacağını belirtti.  Açıklamaya göre, LetterOne bu isimlerin yerine dört bağımsız yönetici önerdi.

"Yönetim gerekli yetkinliğe sahip değil"

Mikhail Fridman’ın şirketi LetterOne 2021 yılı kasım ayında yaptığı açıklamada yatırımcıların şirketin geleceğine olan inancını yitirdiğini belirterek, “Turkcell’in yönetim biçiminden derin şekilde endişeliyiz. Şirket yönetiminin gerekli yetkinliğe, deneyime ve sorumluluğa sahip olmadığını düşünüyoruz” görüşünü paylaşmıştı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Bülent Aksu'nun yürüttüğü Turkcell'de yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Figen Kılıç, Hüseyin Aydın, Tahsin Yazar, Şenol Kazancı, Sir Julian Horn-Smith, Afif Demirkıran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
İlgili Haberler