Rusya gerginliği Türk şirketlerini vuruyor

Rusya gerginliği Türk şirketlerini vuruyor

Anel Elektrik'in yer aldığı Moskova'daki 29.6 mln euroluk VTB Arena Stadı projesine yönelik sözleşme sonlandırıldı

A+A-

Anel Elektrik'in yer aldığı Moskova'daki 29.6 milyon euroluk VTB Arena Dynamo Moskova Stadı projesine yönelik sözleşme, Rusya'da ile Türkiye arasındaki son gelişmelerden dolayı ana işveren tarafından sonlandırıldı.

Anel Elektrik tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Proje ana yüklenicisi Codest International ile şirketimiz arasında Moskova'daki VTB Arena-Central Dynamo Stadı Projesi ... için imzalanan 29.6 milyon euroluk ön anlaşma sonrasında, ana sözleşmenin imzalanması için yapılan görüşmeler, güncel gelişmeler nedeniyle ana iş veren tarafından sonlandırılmıştır" denildi.

Açıklamada, Anel Elektrik tarafından söz konusu iş için herhangi bir teminat mektubu ve benzeri taahhüt verilmediği de belirtildi.

Anel Elektrik hisseleri saat 09.49'da yüzde 1.75 düşüşle 1.12 liradan işlem görüyor.

Türkiye'nin sınır ihlali gerekçesiyle geçen hafta Rus uçağının düşürmesinin ardından iki ülke ilişkileri gerilirken; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumartesi günü Türkiye'ye yönelik bir dizi ekonomik yaptırım kararını imzaladı. Kararname, Türkiye'ye özel uçak seferlerinin durdurulması, tur firmalarından Türkiye'ye tatil paketi satmamalarının istenmesi, bazı Türk ithal ürünlerinin yasadışı yapılması ve Türk firmaları ve vatandaşlarının ekonomik aktivitelerinin durdurulması veya azaltılmasını öngörüyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de Pazartesi günü Rusya ile gerilen ilişkilerin ardından, Rusya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitlik firmalarının sıkıntı yaratan bazı uygulamalarla karşılaştığını belirterek; imza aşamasındaki projelerin askıya alınması, mali denetimler ve gümrük işlemlerinin yavaşlatılması gibi uygulamaların söz konusu olduğunu söylemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.