Rusya Merkez Bankasฤฑ, politika faizini yรผzde 11โden yรผzde 9,5โe dรผลรผrdรผฤรผnรผ duyurdu.
Bankadan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Rus ekonomisine yรถnelik dฤฑล koลullarฤฑn zorlu kalmaya devam ettiฤi ve bรผyรผmenin รถnรผnde engel teลkil ettiฤi belirtildi.
Enflasyondaki artฤฑลฤฑn ise yavaลladฤฑฤฤฑnฤฑn kaydedildiฤi aรงฤฑklamada, Rus rublesinin gรผรงlendiฤi ve ekonomideki daralmanฤฑn ise beklenenden daha hafif yaลandฤฑฤฤฑ ifade edildi.
Tรผketici talebindeki anormal artฤฑลฤฑn da sona erdiฤinin belirtildiฤi aรงฤฑklamada, โRusya Merkez Bankasฤฑ, politika faiz oranฤฑnฤฑ 150 baz puan indirerek yรผzde 9,5โe dรผลรผrme kararฤฑ almฤฑลtฤฑr. Ekonomideki durumun tahminler doฤrultusunda ilerlemesi halinde, gelecek toplantฤฑlarda ilave faiz indirimi deฤerlendirmeye alฤฑnacaktฤฑr.โ ifadelerine yer verildi.
Rusya Merkez Bankasฤฑ, Batฤฑlฤฑ รผlkelerin yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ nedeniyle politika faiz oranฤฑnฤฑ 28 ลubatโta yรผzde 9,5โten yรผzde 20โye รงฤฑkarmฤฑลtฤฑ. Banka, 26 Mayฤฑsโta gerรงekleลtirdiฤi toplantฤฑda faizi son olarak yรผzde 11โe รงekmiลti.







