Suudi Arabistan yetkililerinin, Ocak ayฤฑnda, Prens Muhammet Bin Selman’ฤฑn Mart ayฤฑnda Avrupa ve ABD’ye gerรงekleลtireceฤi seyahatler รถncesinde, รผlkede gerรงekleลtirilen rรผลvet operasyonun bittiฤini duyurmasฤฑna raฤmen, Suudi Arabistan Yรผksek Mahkemesi, รผlkenin รผst dรผzey yรถneticilerinin karฤฑลtฤฑklarฤฑ yolsuzluklarla ilgili olarak yeni bir oturum istedi.
Yerel medyaya gรถre, Suudi Arabistan Yรผksek Mahkemesi, รผlkenin Yolsuzlukla Mรผcadele Komisyonuna (Nazaha) kamu harcamalarฤฑnda yer alan kuลkulu ve dรผzensiz รถdemeleri inceleme talebinde bulundu.
Yรผksek Mahkemenin talebi, รผlkenin 4 Kasฤฑm 2017 tarihinde, Prens Muhammet bin Selman tarafฤฑndan baลlatฤฑlan yolsuzluk karลฤฑtฤฑ hareketinin, ikinci perdesi olarak yorumlandฤฑ.
Baลsavcฤฑ Saud al Mojeb operasyonu, baฤฤฑmsฤฑz yargฤฑya ait bir sรผreรง ve “ลeffaflฤฑk, aรงฤฑklฤฑk ve yรถnetim adฤฑna gerรงekleลtirilmiล bir onarฤฑm sรผreci olarak tanฤฑmlamฤฑลtฤฑ.







