Salman'ın açıklaması sonrası petrol fiyatları yükseldi

Salman'ın açıklaması sonrası petrol fiyatları yükseldi

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Salman'ın dün yaptığı açıklama sonrası petrol fiyatları bugün yükseldi

A+A-

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman'ın petrol fiyatlarının düşeceğini öngörenlere yönelik uyarısı sonrası petrol değerlerinde Çarşamba günü erken saatlerde artış yaşandı.

Bakan Abdülaziz, Salı günü Doha'daki Katar Ekonomik Forumu'nda petrol fiyatları konusunda spekülasyon yapanlara dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Abdülaziz, "Her piyasada olduğu gibi, spekülatörler sürekli bir unsurdur. Nisan ayında yaşadıkları sıkıntıları tekrar yaşamaları konusunda ısrarla uyarıyorum. Poker oynamadığım için stratejim hakkında herhangi bir bilgi verme zorunluluğum yok, ancak onlara tetikte olmalarını öneriyorum," ifadelerini kullandı.

Küresel petrol fiyatlarına yön veren Brent ham petrol vadeli işlemleri, %1,8'lik bir artışla varil başına 78,20 dolara yükseldi. ABD'nin referans aldığı West Texas Intermediate vadeli işlemleri ise %2,1'lik bir artışla varil başına 74,44 dolara ulaştı. Her iki petrol göstergesi de Salı günü yaklaşık %1 arttı ve son beş gün içinde yaklaşık %5'lik bir değer kazanımı yaşandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 4 Haziran'da toplanacak ve üretim seviyeleri konusunda alınacak kararları tartışacak. Bu toplantı, petrol piyasalarındaki gelecek fiyat hareketlerini belirleyebilecek önemli bir etkinlik olacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler