Schengen krizi büyüyor: Vatandaşlar mağdur, şirketler zararda

Schengen krizi büyüyor: Vatandaşlar mağdur, şirketler zararda

Schengen vizesi başvurularında kriz sürüyor. Uzayan süreler ve artan ret sayıları ile beraber çok sayıda Türk vatandaşı mağduriyet yaşarken, tur şirketleri de işin içinden çıkamıyor, zarar ediyor.

A+A-

Schengen başvuruları nedeniyle hem vatandaşlar hem de tur şirketleri mağduriyet yaşıyor. Sektör temsilcileri ve vatandaşlara göre ise vize sorunlarında Türkiye'ye yönelik siyasi motivasyonlar ve kötüleşen ekonomi nedeniyle Avrupa'ya gidecek Türklerin geri dönmeyeceği endişelerinin yanı sıra, vize işlemlerini yürüten aracı şirketlerin pandemi döneminde eleman azaltması ve güvenlik soruşturmasında uzayan süreçler etkili oldu.

Dünya'nın Reuters'a dayandırdığı haberine göre İstanbul merkezli Tur Andiamo Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, eskiden haftada bir düzenledikleri İtalya turlarını önce 15 günde bire düşürdüklerini, ardından vize belirsizliği nedeniyle onları da iptal ya da erteleme yoluna gittiklerini söyledi.

Polatoğlu, "Büyük sıkıntı yaşıyoruz, turlarımız iptal oluyor. Eskiden tek başımıza bu turları kaldırırken artık dolmadığı için birkaç acenta birleşip tur kaldırmaya başladık" dedi.

Schengen bölgesindeki sıkıntılar nedeniyle vize sorunu olmayan destinasyonlara yöneldiklerini belirten Polatoğlu, "Turlarımızı Uzakdoğu'ya kaydırmaya başladık ama en ucuz Uzakdoğu turu 1,000 euroya yaklaşıyor. Oysa 329 euroya 7 gece 8 gün Avrupa turları satıyoruz. Bu durumda insanlar 1,000 euro verip gitmekten imtina ediyor."

İlgili Haberler