Seçimden sonra TL'deki kayıp yüzde 25'i geçti

Seçimden sonra TL'deki kayıp yüzde 25'i geçti

Seçimden sonra artan TL'deki kayıp bugünkü kayıpla birlikte yüzde 25'e yükseldi

A+A-

borsatek.com -  Türk Lirası'ndaki kayıp 28 Mayıs'ta yapılan seçimin üstünden bir ay geçmeden yüzde 25'e yükseldi. 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunu kazanan Recep Tayyip Erdoğan, seçim akşamı konuşmasında, önümüzdeki dönemin en önemli konularından birinin ekonomi ve enflasyon olacağını açıklamıştı.

Seçimden önce kulislerde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanacağı ileri sürülen Mehmet Şimşek'in 3 Haziran'da beklendiği gibi bu göreve atandı. Şimşek'in ekibinden olup olmadığı hala polemik konusu olan Hafize Gaye Erkan ise 8 Haziran'da Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı. Erkan'ın ismi de tıpkı Şimşek gibi kulislerde atamadan önce geçmişti. 

Ancak yeni ekonomi yönetimi işler şimdilik pek iyi gitmiyor. Şimşek'in bakanlık devir teslim törenide altını çizdiği "rasyonel" politikalar sadece TL'nin hızla değer kaybetmesine neden oldu. Seçimden önceki cuma günü 19.96 TL'den kapanan dolar, bugün 24.81 TL'ye kadar yükseldi.  Aynı şekilde 26 Mayıs'ta  21.37 TL'den kapanan euro ise bugün 27.41 TL'ye yükseldi.

Seçimden sonraki 25 gün içerisinde TL'nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 24.29, euro karşısındaki kaybı ise yüzde 28.26 oldu.

İlgili Haberler