Ferrari ödemlerde kripto para kabul edeceğini açıkladı

Ferrari ödemlerde kripto para kabul edeceğini açıkladı

Ferrari, ilk etapta ABD sınırları içinde otomobilleri için ödeme olarak kripto kabul edecek.

A+A-

Ferrari pazarlama ve ticaret şefi Reuters'e yaptığı açıklamada, ABD'deki lüks spor otomobilleri için kripto para birimiyle ödeme kabul etmeye başladığını ve varlıklı müşterilerinden gelen taleplerin ardından programı Avrupa'ya genişleteceğini söyledi.

Mavi çipli şirketlerin büyük çoğunluğu, bitcoin ve diğer tokenlerin volatilitesi nedeniyle kriptodan uzak durdu. Düzensiz regülasyonlar ve yüksek enerji kullanımı da kriptonun bir ödeme aracı olarak yaygınlaşmasını engelledi.

Ferrari'nin Pazarlama ve Ticaret Baş Sorumlusu Enrico Galliera, kripto para birimlerinin yeni yazılımlar ve yenilenebilir kaynakların daha fazla kullanılması yoluyla karbon ayak izlerini azaltmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Bir röportajında "2030 yılına kadar tüm değer zincirimiz boyunca karbon nötr olma hedefimiz kesinlikle teyit edildi" dedi.

Ferrari, müşterilerinin birçoğu kriptoya yatırım yaptığı için kararın piyasadan ve bayilerden gelen taleplere yanıt olarak geldiğini söyledi ve sözlerini şöyle noktaladı:

"Bazıları servetlerini kripto paralar üzerine inşa etmiş genç yatırımcılar. Bazıları ise portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcılar."

İlgili Haberler