Sigorta kayıtlarına göre en saldırgan köpek türleri

Sigorta kayıtlarına göre en saldırgan köpek türleri

Sigorta Kayıtlarına Göre Köpek Isırığı Hasar Maliyetleri 2022'de Arttı, Buna Karşılık Sıklık Azaldı

A+A-

ABD Sigorta Bilgi Enstitüsü (Triple-I), 2022 yılında köpek ısırığı hasarlarının maliyetinin bir önceki yıla kıyasla %28 oranında artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Ancak, hasar maliyetlerindeki artış, köpek ısırmasıyla ilgili hasarların sıklığının %2,2 oranında azaldığı bir döneme denk geldi.

Triple-I'in stratejik iletişim direktörü Janet Ruiz, tazminat taleplerinin sayısındaki düşüşe ilişkin olarak, "Bu, köpek sahiplerinin sorumlu evcil hayvan sahipliği konusunda eğitilmesinde ilerleme kaydedildiğini gösteriyor" dedi.

Pethelpful.com tarafından American Temperament Test Society, Inc. (ATTS) verilerinin incelenmesine dayanan yukarıdaki slayt gösterisi, en agresif 10 köpek ırkını gösteriyor. ATTS testi, köpeğin bakıcısına karşı koruma ve/veya bir tehdit karşısında kendini koruma içgüdüsünün yanı sıra istikrar, utangaçlık, saldırganlık ve cana yakınlık gibi mizacın farklı yönlerini ölçmektedir. Düşük puan alan ırklar daha sık saldırganlık, panik ya da aşırı utangaçlık belirtileri göstermekte.

Triple-I, herhangi bir köpeğin doğru koşullar altında saldırgan davranabileceğini belirtiyor. Kuruluş, köpek sahiplerinin ısırma olaylarını ya da saldırgan davranışları azaltmalarına yardımcı olmak için şunları öneriyor:

  • Köpeğinizin saldırganlık tetikleyicilerini bilin.
  • Köpeğiniz ziyaretçilere karşı sürekli olarak aşırı tepki veriyorsa, köpeğinizi evde güvende tutun.
  • Köpeğinizin eğitim seanslarına erken başlayın.

>> SONRAKİ SAYFA: 1 Chihuahua 

İlgili Haberler