Socar, Petkim'in borsa performansından memnun değil

Socar, Petkim'in borsa performansından memnun değil

Aliyev, Petkim'in borsa performansından tam olarak memnun olmadıklarını, şirketin doğru değerlenmediğini ifade etti.

A+A-

Socar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vagif Aliyev, Petkim'in borsa performansından tam olarak memnun olmadıklarını, şirketin doğru değerlenmediğini ifade etti.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Vagif Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın Şuşa ziyaretinde dile getirdiği Türkiye Petrolleri ile Socar'ın üçüncü ülkelerde yatırım yapması konusunda "Ülke henüz belli değil. Fakat uzak bir bölge olmayacaktır, yakın coğrafya için değerlendirmelerimiz olabilir" diye konuştu.

Aliyev söz konusu ortaklık için yakın coğrafya için değerlendirmeler olabileceğini belirtti. Aliyev, "Socar ve TPAO, 1994’ten beri ortak yatırım yapıyor. Buna devam etmek istiyoruz tabii ki. Ancak henüz ülke kesin olarak belli değil, değerlendirmelerimiz olabilir. Bahsi geçen üçüncü ülke yakın coğrafyada bir yer olur. Örneğin Singapur ya da Afrika olmaz" diye konuştu.

Socar Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov ise Petkim ve Star birleşmesinin nihai hedef olduğunu ancak bu sürecin 1-2 yıllık değil daha uzun vadeli olduğunu söyledi. Gahramanov sonrasında bir halka arz düşüncesi olduğunu belirtti. Gahramoanov, "Petrolün yükselişi marjları tüm dünyada sıkıştırıyor. Bunu tüm dünya için cevaplamak lazım. Bu marjlar ile yeni rafineri yatırımı olmaz." diye konuştu.