Son halka arz ENTRA hisselerinde tavan serisi bitti, gerçek halka arz şimdi başladı!

Son halka arz ENTRA hisselerinde tavan serisi bitti, gerçek halka arz şimdi başladı!

Son halka arz ENTRA tavan-tavan serisini bitirdi

A+A-

BORSATEK.COM - Halka arzlarda klasikleşen görüntü bugün de Ic Enterra Yenleneblr Enerj A.Ş. ENTRA hisselerinde ortaya çıktı. Son halka arz ENTRA hisselerinde tavan serisi bitti ve hissenin gerçek halkka arzı başladı. 10 TL'den halka arz edilen ve 4 Nisan'da hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan ENTRA ilk 5 işlem günü açılışla birlikte tavan fiyata yükseldi ve gün içinde sadece o fiyattan sınırlı sayıda işlem gördü.

>>>Goldman Sachs 6 banka hissesi için hedef fiyat açıkladı

Dün (15 Nisan 2024) işlem hacmi görece artarak tavan-tavan serisinin sona erebileceği sinyali veren hissede bugün beklenen oldu ve açılışla birlikte artan işlem hacmiyle geriledi. TSI 14:00'da 5.3 milyar TL'lik işlem ile Borsa İstanbul'da işlem hacmi içinde ilk sırada yer alan hissede gün sonunda toplam işlem hacminin 10 milyar TL'yi geçmesi bekleniyor. 

Aynı saat itibarıyla işlem miktarı ise 352,441,150 seviyesinde. Entra'nın halka arzında toplam 369,565,717 adet hissenin satışı yapılmıştı. Gün sonunda 600 milyon hisseyi geçmesi beklenen hissenin başka bir söylem ile bugün el değiştiren hisse miktarı, piyasadaki hisse miktarının 1.5 katı olacak.

>>>RGYAS halka arzında talep toplama başladı, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek?

Entra halka arzı Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde gerçekleştirmiş ve  halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 10,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulmuştu.

Halka arz sonuçları

Yerel seçimlerden önceki son halka arz olan IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin 27-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşen halka arzına 4,11 kat talep geldi.

27-29 Mart tarihleri arasında Ak Yatırım, İş Yatırım ve Ziraat Yatırım liderliğinde gerçekleşen ve toplam 369 milyon 565 bin 717 adet payın 10,00 TL’den satışa sunulduğu halka arza 3,71 milyon başvuru yapılırken 3,59 milyon yatırımcıya dağıtım yapıldı.

Bireysel yatırımcı grubunda yatırımcı başına 77 hisse düştü. Hisseler ENTRA koduyla 4 Nisan perşembe günü Borsa İstanbul'da ve Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı

>>>THYAO hiseleri için beş aracı şirket hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

 

 

 

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 17 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

Şeker Yatırım'ın AL önerisi verdiği 27 hisse senedi

Şeker Yatırım'ın AL önerisi verdiği 27 hisse senedi

Şeker Yatırım'ın Borsa İstanbul'da "AL" önerisi verdiği 27 hisse ve getiri potansiyelleri

Borsa İstanbul'un En Ucuz Enerji Hisseleri

Borsa İstanbul'un En Ucuz Enerji Hisseleri

Borsa İstanbul'da işlem gören enerji hisselerinin hangisi daha ucuz, hangisi daha iyi kazanç performansı gösteriyor

İlgili Haberler