Nasdaq'ta dolar bazında %38 kazanç potansiyeli olan hisseler

Nasdaq'ta dolar bazında %38 kazanç potansiyeli olan hisseler

New York borsasında işlem gören 5 hissede getiri tahminleri yüzde 38'e kadar yükselebiliyor

A+A-

New York borsasında işlem gören şirketler bu yılın ilk çeyreğine ait mali tablolarını açıklamaya başladı. Meksa International tarafından hazırlanan bazı şirketlere ait son gelişmeler ve ve uzmanların bu hisseler için bekledikleri kazanç ortalamaları şöyle

Baidu Inc (BIDU: NASDAQ) - Salı günü yaptığı açıklamada, yapay zekalı sohbet robotu "Ernie Bot "un 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını ve giderek artan rekabet ortamında Çin'in en popüler ChatGPT benzeri sohbet robotu olarak kalmaya çalıştığını söyledi. Şirketin Aralık ayında yaptığı son güncellemeden bu yana kullanıcı sayısı yaklaşık iki katına çıktı.

Microsoft Corp (MSFT: NASDAQ) - Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yapay zekâ firması G42'ye 1,5 milyar dolar yatırım yaparak ABD'li teknoloji devine azınlık hissesi ve yönetim kurulunda bir koltuk verecek. Ortaklık kapsamında G42, küresel kamu sektörü müşterilerine ve büyük işletmelere gelişmiş yapay zeka çözümleri sunmak için yapay zeka uygulamalarını ve hizmetlerini Microsoft'un bulut bilişim platformu Azure üzerinde çalıştıracak.

Boeing Co (BA: NYSE) - Şirket yaptığı açıklamada, Çarşamba günü ABD Senatosunda yapılacak bir oturum öncesinde çift koridorlu uçak programını savunurken, ağır bakımdan geçen 787 jetlerinde yorulma çatlaklarına rastlanmadığını söyledi. Geçtiğimiz hafta bir Boeing muhbiri, şirketin uluslararası rotalarda uçan 787 ve 777 jetlerinin montajıyla ilgili güvenlik endişelerini göz ardı ettiğini iddia etti. İhbarcı Boeing kalite mühendisi Sam Salehpour, Senato'da şirketin güvenlik kültürüne ilişkin yapılacak oturumda ifade verecek.

UnitedHealth Group (UNH: NYSE) - Şubat ayında Change Healthcare birimine yapılan siber saldırının yol açtığı aksaklıklar nedeniyle ilk çeyrek kârında 872 milyon dolarlık bir kar açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu aksaklıkların bu yıl kârı hisse başına 1,35 dolar kadar etkilemesinin beklendiği belirtildi. Bu, sağlık hizmetleri holdinginin ABD'deki eczaneler, hastaneler, doktor ofisleri ve diğer sağlayıcıların yanı sıra toplum sağlığı merkezlerindeki hizmetleri kesintiye uğratan veri ihlalinin mali maliyeti hakkında kamuoyuna yaptığı ilk yorumdur. Hisse piyasa öncesi işlemlerde %7.26 arttı.

International Paper Co (IP: NYSE) - International Paper, Mondi ile uluslararası bir ambalaj lideri oluşturmak için Londra'da listelenen DS Smith S'yi 5.8 milyar pound (7.22 milyar $) hisse karşılığında satın almayı kabul etti. Memphis, Tenn.merkezli şirket, sahip olduğu her bir DS Smith hissesi için 0,1285 yeni hisse teklif ederek, birleşme tamamlandığında birleşik şirketin %33,7'sine sahip olacak.

Honda Motor Co Ltd (7267: TSEJ) - Salı günü yaptığı açıklamada, 2027 yılına kadar Çin'de Ye markalı altı yeni nesil elektrikli araç (EV) modelini piyasaya sürmeyi planladığını belirtti. Şirket ayrıca, 2035 yılına kadar ülkedeki otomobil satışlarının %100'ünü elektrikli araçların oluşturmasını sağlama yarışında, 2027 yılına kadar Çin'de toplam 10 Honda markalı elektrikli araç modelini piyasaya sürmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler