Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

New York borsası Ortadoğu'daki gerginlik ve açıklanan banka mali tabloları arasında karışık hareket ediyor

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri karışık bir seyir izlemesine rağmen, Salı günü altı seanslık düşüşün ardından önemli bir toparlanma sinyalleri vermeye başladı.

Piyasa öncesi işlemlerde Dow Jones Industrial Average (^DJI) vadeli işlemleri, altı günlük düşüşün ardından %0,6 artarak yatırımcılara umut verdi. S&P 500 (^GSPC) ve Nasdaq 100 (^NDX) vadeli işlemleri de artış kaydetti.

Sıcak Perakende Satışları Faiz Endişelerini Tetikledi

Pazartesi günü açıklanan güçlü perakende satış verileri, faiz oranlarının yıl boyunca yüksek kalacağını göstererek piyasalarda satış dalgasına yol açmıştı. Güçlü ekonomik göstergeler, Federal Rezerv'in faiz indirimi konusunda daha temkinli davranmasına neden olabilir. Bazı analistler siyasi baskının Fed'i daha erken adım atmaya zorlayabileceğini de öngörüyor.

Büyük Bankaların Kar Raporları Karışık

Büyük ABD bankalarının 1. çeyrek kar sonuçları yatırımcıları yakından takip ediyor. Bank of America (BAC), gelirlerinin önemli bir kısmında düşüş yaşayarak karını geçen yılın aynı dönemine göre %18 düşürdü. Morgan Stanley (MS) ise beklentileri aşan bir kar açıklamasıyla öne çıktı. BNY Mellon (BK) da kar beklentilerini karşıladı, Johnson & Johnson (JNJ) ise gelirlerde hayal kırıklığı yarattı.

10 yıllık Hazine bonosunun faizi (^TNX), Pazartesi günü 2024 zirvesine ulaştıktan sonra Salı günü erken saatlerde yaklaşık 5 baz puan artarak %4,65 seviyesine yükseldi. İran'ın hafta sonu saldırısına İsrail'in nasıl cevap vereceği ise piyasalarda belirsizlik yaratmaya devam ediyor. 

Genel Görünüm

ABD piyasaları, faiz oranları ve Ortadoğu gerginliği gibi belirsizliklerle karşı karşıya. Yatırımcılar, şirketlerin 1. çeyrek kar raporlarını ve Fed'in para politikası sinyallerini takip ediyor. Kısa vadede piyasalarda dalgalanmalar devam etmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler