Sony hisseleri beklenenden daha zayıf yıllık görünüm nedeniyle düştü

Sony hisseleri beklenenden daha zayıf yıllık görünüm nedeniyle düştü

Sony Group Corp'un hisseleri, Japon elektronik ve eğlence şirketinin yıllık kâr görünümünün piyasa beklentilerinin altında kalmasının ardından Pazartesi günü %4,8 kadar düştü.

A+A-

Sony, Cuma günü müzik ve mikroçip birimlerindeki güçlü performansın etkisiyle Mart 2023'te sona eren yıl için rekor bir faaliyet kârı açıkladı.

Bununla birlikte, mevcut mali yıl için, video oyunu birimindeki karlılıkta yavaş bir iyileşme beklediği için, analistlerin ortalama 1,275 trilyon yen kar tahminini kaçırarak %3,2'lik bir düşüşle 1,17 trilyon yen (8,55 milyar $) kar öngördü. 

Jefferies analisti Atul Goyal, müşterilerine gönderdiği bir notta Sony'nin görünümünün "aşırı muhafazakar" olduğunu ve PlayStation 5 (PS5) oyun konsollarının ve oyun yazılımlarının bastırılmış talepten faydalanmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Sony, COVID-19 salgını sırasında tedarik zincirindeki tıkanıklıklar nedeniyle talebi karşılayacak kadar PS5 üretmekte zorlanmıştı, ancak Başkan Hiroki Totoki Cuma günü yaptığı açıklamada şirketin artık müşterileri bekletmeden konsolları teslim etmeye hazır olduğunu söyledi.

Holding, önümüzdeki Mart ayına kadar olan yıl içinde PS5'ten 25 milyon adet satarak rekor kırmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler