S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York Borsasında Rekor Seviyelere Yolculuk Devam Ediyor

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Cuma günü yükselerek üçana endeksin art arda rekor seviyelere ulaşmasının ardından güne olumlu bir başlangıç sinyali verdi. Dow e-minis 39 puan, S&P 500 e-minis 6 puan ve Nasdaq 100 e-minis 13,75 puan yükseldi

Yatırımcıların iyimserliği, Federal Rezerv'in faiz indirimlerine açık tutumu ile desteklenirken, tüm gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugünün ilerleyen saatlerinde yapacağı konuşmaya çevrildi.

Rekor Kapanışlar ve Faiz İndirimi Beklentisi

Perşembe günü, üç ana ABD endeksi de Micron Technology'nin güçlü tahminlerinin tetiklediği çip hisselerindeki ralliyle yeni rekor kapanış seviyelerine ulaştı. Fed'in bu yıl üç faiz indirimi yapma ihtimalinin artması da piyasadaki coşkuyu artırdı. Yatırımcılar, ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşme olasılığını %70 olarak öngörüyor.

Yorumlar ve Merkez Bankaları Dikkat Çekiyor

Yatırımcılar, Powell'ın yanı sıra gün içinde diğer merkez bankacılarından yapılacak yorumlara da dikkat kesilecek. Bu yorumlar, merkez bankalarının para politikası yönüne ilişkin ek bilgiler sağlayacak.

Dow Jones 40.000'e Yaklaşıyor

Dow Jones Perşembe gününü ilk kez 40.000 puanın çok az altında kapatırken, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de bu yılki en iyi haftalık performanslarını sergilemeye hazırlanıyor.

Piyasa öncesi işlemlerde Tesla, Çin'deki fabrikasında üretim azalması haberinin ardından %3,0 düştü. Nike, 2025 mali yılının ilk yarısı için gelirde düşüş uyarısı yapmasının ardından %6,3 düşerken, Lululemon Athletica da yıllık gelir ve kâr tahminini beklentilerin altında tutarak %12,4 düşüş yaşadı.

FedEx, çeyreklik kar ve faaliyet marjı için Wall Street beklentilerini aşmasının ardından %12,6 yükseldi. Sosyal medya platformu Reddit ise piyasaya çıkışından bir gün sonra %3,7 geriledi.

S&P 500 şirketlerinin çoğu Nisan ortasına kadar kazanç raporlarını açıklamayacağından, yatırımcılar önümüzdeki sezonun performansı hakkında bilgi edinmek için ilk raporları bekliyor.

 

İlgili Haberler