S&P 500 için hedef 5.600'a yükseldi

S&P 500 için hedef 5.600'a yükseldi

HSBC, resesyondan kaçınılması halinde S&P 500'ün 5.600'ü aşacağını öngörüyor

A+A-

HSBC hisse senedi stratejistleri, resesyondan kaçınılabilmesi halinde S&P 500 endeksinin 5.600 seviyesini aşabileceğini öngörüyor. Stratejistler, yumuşak iniş senaryosunda endeksin daha da yükselebileceğini kabul ederken, 2024 sonu için S&P 500 için 5.000 hedefini belirlediler. Bu yeni hedef, mevcut seviyelerden yaklaşık %8'lik bir yukarı yönlü potansiyel anlamına geliyor.

Banka tarafınodan müşterilere gönderilen bir notta analistler, "2024'e doğru piyasa beklentilerinin daha iyimser olduğunu ancak coşkulu olmaktan uzak olduğunu düşünüyoruz" dediler. HSBC'nin analizine göre, S&P 500, Federal Rezerv'in ilk faiz indiriminin ardından altı ay içinde ortalama %22 getiri sağladı. Temmuz ayından bu yana S&P 500 nispeten yatay seyretmişti.

Analistler, "Tarihi veriler, bugünden ilk faiz indirimini takip eden altı aya kadar %20+ getiri daha görebileceğimizi gösteriyor" diye ekledi. S&P 500, Salı günü 4,643.70 seviyesinden kapandı, bu da 2024 yılında 5.600'ün üzerine çıkılacağına işaret ediyor.

Notta, mevcut piyasa koşullarının, beklenen ekonomik büyüme yavaşlamasına rağmen ABD'nin resesyondan kaçınmasının beklendiği bu döngü ile uyumlu olduğu ifade ediliyor. Analistler, "Hisse senedi değerlemeleri, ABD şirketlerinin aşırı karlılığı ve Fed'in faiz artırım döngüsünün sonu göz önüne alındığında haklı görünüyor" diye ekledi.

Stratejistler, yaklaşan Fed faiz indirimlerinin ABD hisse senetleri için önemli bir destek sunarken, ABD seçim döngüsü, yavaşlayan ekonomik faaliyet ve konsensüsün altındaki kazanç büyüme beklentileri gibi faktörlerin temkinli bir görünüme katkıda bulunduğunu belirttiler.

 

İlgili Haberler