S&P 500 kritik bir yol ayrımına mı geldi

S&P 500 kritik bir yol ayrımına mı geldi

BTIG Analistleri Uyarıyor, S&P 500 Endeksi Kilit Seviyeye Yaklaşıyor!

A+A-

ABD merkezli finans şirketi BTIG analistleri, Cuma günü yayınladıkları bir raporda, S&P 500 endeksinin önümüzdeki günlerde önemli bir seviyeye ulaşacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Raporu önemini artıran ise hedef seviyenin, endeksin yönünü belirlemede kritik bir rol oynayabileceği uyarısı. .

50 Günlük Hareketli Ortalama Hedef Olarak Görülüyor

BTIG, S&P 500'ün 50 günlük hareketli ortalaması olan 5076 seviyesine doğru bir hareket öngörüyor. Bu seviyenin, endeksin yakın vadeli trendini belirlemede önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Firma, perşembe günü yaşanan piyasa hareketliliğinin tonunda kayda değer bir değişim olduğunu ve bunun Federal Rezerv yetkililerinden gelen şahin yorumlara ve Orta Doğu'daki tırmanan gerilime bağlı olduğunu belirtiyor.

BTIG'in Endişeleri ve Görüşleri

BTIG, piyasa performansının endişe verici olduğunu ve S&P 500'ün 20 günlük hareketli ortalamasının altında kapanmasının duyarlılıkta bir kaymaya işaret ettiğini söylüyor.

Firma, Ekim ayındaki dip seviyelerden gelen yükseliş trend çizgilerinin çoğunun kırıldığını ve bunun piyasa dinamiklerinde bir değişime işaret ettiğini kabul ediyor. BTIG, bu durumun aşağı yönlü bir hareketi garanti etmese de, yatırımcıların daha temkinli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğine inanıyor.

 

İlgili Haberler