Apple iOS 17.5 güncellemesi ile iPhone'larda neleri değiştirecek?

Apple iOS 17.5 güncellemesi ile iPhone'larda neleri değiştirecek?

Apple ilerleyen haftalarda iOS 17.5 güncellemesini kullanıcılarına sunacak. Peki yeni güncelleme beraberinde ne getirecek?

A+A-

WWDC'de iOS 18'in tanıtılmasına hala iki ay var, bu nedenle Apple önümüzdeki ay resmi olarak yayınlanacak olan yeni iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerinin ilk beta sürümünü yayınlamaya devam ediyor. Bu güncellemeler son 17.4 güncellemelerinden daha küçük ölçekli, ancak yine de bazı ilginç değişiklikler buluyoruz.

Bu arada, yeni iPad'ler için bekleyiş devam ediyor ve görünüşe göre piyasaya sürülmelerini görmemiz için yaklaşık bir ayımız daha var. Bu haftaki diğer haberler arasında iPhone 16 ekran söylentisi, yakında çıkacak Beats Solo 4 kulaklıklarla ilgili ayrıntılar ve Apple Vision Pro için bazı önemli yenilikler yer alıyor. 

İşte iOS 17.5 Beta 1'deki Tüm Yenilikler

Apple bu hafta iOS 17.5 ve iPadOS 17.5'in ilk betalarını geliştiricilerin ve halka açık beta test kullanıcılarının kullanımına sundu. Yaklaşan yazılım güncellemeleri şu ana kadar iPhone ve iPad için yalnızca birkaç yeni kullanıcıya dönük özellik içeriyor, ancak gizli kod değişiklikleri bazı ek olasılıkları ortaya çıkarıyor.

iPad'e gelen Pil Sağlığı menüsü, yeni Apple Pencil ve daha fazlasıyla ilgili kod değişiklikleri de dahil olmak üzere ilk iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 betalarında keşfedilen noktaları toparladık.

  • iOS 17.5'ten itibaren AB'deki iPhone kullanıcıları iOS uygulamalarını doğrudan belirli geliştiricilerin web sitelerinden indirebilecekler.
  • iOS 17.5 beta sürümünde bir podcast dinlerken, Apple Podcasts widget'ının arka plan rengi podcast'in kapak resmiyle eşleşecek şekilde değişiyor. Bu özellik ilk olarak iOS 17.4 beta sürümünde eklenmişti, ancak bu güncelleme yayınlanmadan önce kaldırılmıştı.
  • İlk iPadOS 17.5 beta sürümünde iPad'deki Pil Sağlığı menüsüne ilişkin birkaç yeni referans yer alıyor ancak bu özellik henüz görünür durumda değil. Menünün bir iPad pilinin kalan maksimum kapasitesini ve döngü sayısını göstermesi bekleniyor.
  • iOS 17.5 beta kodu, grup FaceTime aramaları için kullanıcıların spam ile mücadele etmelerine yardımcı olabilecek yeni bir "Tüm Katılımcıları Engelle" seçeneğinin olabileceğini gösteriyor. Bu özelliğin ilk beta sürümünde henüz işlevsel olup olmadığını teyit etmedik.

iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 muhtemelen Mayıs ayında halka açık olarak yayınlanacak.

Etiketler : , ,
Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Ziraat Yatırım iki çimento hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

Üç aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı

İlgili Haberler