S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endeks vadeli işlemler yükselişte

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endeks vadeli işlemler yükselişte

New York borsasında endeks vadeli işlemleri faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesi ile yükseldi

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in gelecek yıl erken faiz indirimine gideceği beklentilerinin güçlenmesiyle Salı günü yükseldi.

Noel tatilinin ardından piyasaların yeniden işlem görmeye başlamasıyla birlikte, Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli işlemleri %0,15, S&P 500 endeksi vadeli işlemleri %0,16 ve Nasdaq 100 endeksi vadeli işlemleri %0,21 yükseldi.

Enflasyonun Fed'in hedefine yakın olduğunu gösteren verilerin ardından Cuma günü Wall Street'in üç büyük endeksi de yükselişle kapanmıştı. Endeksler ayrıca üst üste sekizinci haftalık kazançlarını kaydederek S&P 500'ün 2017 sonlarından bu yana en uzun kazanç serisini elde etmişti.

S&P 500 şu anda Ocak 2022'de ulaştığı rekor kapanışın sadece %1'i altında. Bu seviyenin üzerinde kapanış yapması halinde, gösterge endeksin Ekim 2022'de dibe vurmasından bu yana bir boğa piyasasında olduğu teyit edilmiş olacak.

Bu hafta beklenen tek önemli ekonomik veri Perşembe günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları raporu olacak. Fed yetkililerinin konuşma yapması ise planlanmıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) raporu, enflasyonun Fed'in yıllık ortalama %2'lik hedefine doğru inmeye devam ettiğini göstermişti.

Swissquote Bank kıdemli analisti İpek Özkardeskaya, "Normalde 6 aylık enflasyonda bir yavaşlamaya sevinmezsiniz, ancak yatırımcılar Fed'in faiz oranlarını düşürdüğünü görmek için giderek daha sabırsız hale geldiğinden, tüm ölçütler Fed'in politika sıkılaştırma kampanyasının sona ermesini haklı çıkarmak için iyi" dedi.

Manchester United'dan hisse alımını tamamlayan milyarder Jim Ratcliffe, kulübün %25'lik hissesi için hisse başına 33 dolar ödeyerek kulübe yaklaşık 5,4 milyar dolar değer biçti. İngiliz futbol kulübünün hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %5,8 yükseldi.

Gracell Biotechnologies, AstraZeneca'nın Salı günü Çin merkezli firmayı 1,2 milyar dolara kadar satın alacağını ve İngiliz-İsveç ilaç şirketinin hücre tedavisi hedeflerini ilerleteceğini söylemesinin ardından %59,5 yükseldi.

Intel Corp, İsrail hükümetinin İsrail'in güneyinde inşa etmeyi planladığı 25 milyar dolarlık yeni bir çip fabrikası için 3,2 milyar dolar hibe vermeyi kabul etmesinin ardından %1,9 yükseldi.

Çoğu piyasa katılımcısının yeni yıla girerken tatilde olması nedeniyle hacimlerin bu hafta boyunca düşük kalması muhtemel.

İlgili Haberler