S&P 500 , Nasdaq ve Dow Jones FED'i neden görmezden geliyor

S&P 500 , Nasdaq ve Dow Jones FED'i neden görmezden geliyor

New York borsası Fşirket kazançları endekslerdeki yükselişin itici gücü olurken, FED arka planda kalıyor

A+A-

New York borsası, Federal Rezerv'in faiz oranlarını yükseltmesine rağmen, şirketlerden gelen güçlü kazanç artışı ile yükselişini sürdürüyor. Yatırımcılar, zayıflayan politika faizi görünümüne rağmen hisse senetlerine ilgi gösteriyor.

DataTrek Research'ün kurucu ortağı Nicholas Colas, yakın tarihli bir raporda, kurumsal kazanç büyümesinin uzun vadede hisse senedi fiyatları üzerinde Fed'in faiz oranı politikasından daha fazla etkiye sahip olduğunu vurgulayan bir not yayınladı.

f-007.png

2019'dan bu yana, ABD hisse senetleri, Fed faizi yükselmesine rağmen, kazanç büyümesi ile paralel bir şekilde yükseldi. S&P 500 endeksi bu dönemde %58 yükselirken, kazançları %46 arttı.

Colas notunda, Fed bu yıl faiz indirimlerine başlamasa bile, güçlü bir ABD ekonomisinin kazanç artışını destekleyebileceğini ve yüksek hisse senedi fiyatlarını sürdürebileceğini belirtti.

Enflasyon endişelerine rağmen, borsa dirençli kalmaya devam ediyor. S&P 500, Şubat ayı TÜFE raporunun ardından tüm zamanların en yüksek 17. seviyesini gördü ve yılbaşından bugüne getirisini %8,1'e çıkardı.

Pazartesi günü, yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını ve Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında Ekonomik Tahminler Özeti'nin güncellenmesini beklerken ABD hisse senetleri yükseldi. Nasdaq %1'in üzerinde yükselirken, Dow sanayi hisseleri %0,4 ve S&P 500 %0,8 artış gösterdi.

Colas, kazanç büyümesinin hisse senedi fiyatlarının itici gücü olduğunu ve Fed politikasının resesyon riski oluşmadığı sürece ikincil bir rol oynadığını vurguladı. Powell ve FOMC'nin bu yıl daha az faiz indirimi tartışması, hisse senetlerinde belirsizlik yaratabilir, ancak bu düşüş eğilimi için yeterli olmayabilir.

Colas'a göre, Fed'in şahin bir dönüşü, güçlü bir ekonomiye işaret edecek ve 2024 ve 2025 yıllarında kurumsal kazançların artması için uygun bir zemin hazırlayacak.

2024 yılı için S&P 500'ün %11,2'lik bir hisse başına kazanç artışı kaydetmesi bekleniyor. FactSet Research'e göre, 2024'ün ilk çeyreğinde de %3,3'lük bir yıllık kazanç artışı öngörülüyor. Bu tahminler gerçekleşirse, S&P 500 için art arda üçüncü çeyrek kazanç artışı olacak.

 

İlgili Haberler