S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones vadeli işlemlerde kayıplar artıyor

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones vadeli işlemlerde kayıplar artıyor

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri Çarşamba günü gerileyerek 2024'ün ikinci işlem gününde yeni kayıplara işaret ederken, Hazine tahvilleri Fed'in para politikasını gevşetme planları hakkında fikir verebilecek veriler öncesinde kazançlarını artırdı.

A+A-

Wall Street, Apple ve diğer teknoloji isimlerinin yüksek getirilerin baskısı altında kalmasıyla geçen yıl hisse senedi piyasalarında yaşanan hızlı yükselişi durdurarak 2024'e kötü bir başlangıç yaptı.

Nvidia, Apple ve Tesla gibi faiz oranına duyarlı mega hisse senetlerinin hisseleri, 10 yıllık Hazine getirisinin dördüncü seansta %3,973'e yükselmesiyle Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde marjinal bir düşüş yaşadı.

Düşüşler, ABD hisse senetleri için güçlü bir yılın hemen ardından geldi. Gösterge S&P 500, yatırımcıların soğuyan enflasyon işaretlerinin ardından 2024'te agresif faiz indirimlerini fiyatlamasıyla geçen hafta tüm zamanların en yüksek kapanışına çok yaklaştı.

Politika yapıcıların bu yıl olası faiz indirimlerine kapı araladığı Fed'in Aralık ayı toplantı tutanakları bugün yayınlanacak.

Scope Markets baş piyasa analisti Joshua Mahony, "Birçok Fed üyesinin bu toplantının ardından beklentileri dizginlemeye başlamasıyla birlikte, Jay Powell'ın ifade ettiğinden biraz daha az genişlemeci bir görüş görme ihtimalimiz yüksek" dedi ve ekledi:

"Sonuçta, nokta grafiği beklentileri bu yıl üç faiz indirimine işaret ediyor ve mevcut piyasa fiyatlamasının altı olduğu düşünüldüğünde hisse senetleri için risk oluşturuyor."

Fed'in Ocak ayında faizleri sabit tutması beklenirken, CMEGroup'un Fedwatch aracına göre yatırımcılar Mart ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %67 olarak fiyatladı.

Erken saatlerde Dow Jones %0,17, S&P 500 %0,18 ve Nasdaq 100 %0,3 düşüş gösterdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Institute for Supply Management'ın Aralık ayı imalat faaliyeti anketi ve Kasım ayı iş ilanları verileri açıklanacak. Bu yıl FOMC'nin faiz belirleme komitesinde oy hakkına sahip bir üye olan Fed Richmond Başkanı Thomas Barkin de konuşacak.

Pfizer'in hisseleri %1,2 ve Moderna %2,9 artarak, yatırımcıların 2023'ün düşen hisselerini toplamasıyla bir önceki seanstaki keskin kazançlara eklendi.

Verizon Communications, KeyBanc'ın hisse senedini "overweight "e yükseltmesinin ardından %1,1 yükseldi.

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
İlgili Haberler