S&P 500 ve Nasdaq'ta bu hafta açıklanacak önemli bilançolar ve teknik görünüm

S&P 500 ve Nasdaq'ta bu hafta açıklanacak önemli bilançolar ve teknik görünüm

New York borsasında bugün Martin Luther King günü nedeniyle işlem yapılmayacak. Bu hafta mali tablolarını açıklayacak şirketler ve S&P 500 ile Nasdaq'ın teknik görümünü ise şöyle:

A+A-

New York borsası bolca makro veri açıklamasının bulunduğu, bilanço açıklamalarının hız kazanacağı bir haftaya başlangıç yapıyor. Haftanın ilk işlem gününde ABD piyasaları Martin Luther King tatili nedeniyle kapalı olacak. Bu hafta bilançoların merakla beklenen şirketler şunlar:

 

S&P 500 Sektörel Performans

ABD endeksleri geçtiğimiz hafta pozitif kapan ış gerçekleştirdi. Dow Jones (+%0.34), Boeing ve United Health hisselerindeki kayıplara bağlı olarak, sırayla %1.84 ve %3.23 değer kazanan S&P 500 ve Nasdaq’ın gerisinde kaldı.

Nikkei yılın favori borsası

2023'ü oldukça iyi performansla kapatan New York borsası, 2024'e de iyi başlasa da ocak ayının ilk yarısında en iyi performansı Japonya borsasında Nikkei Endeksi gösterdi

S&P 500 ve Nasdaq Teknik Görünüm

• S&P 500, 2022Eylül ayı dibindenbuyana yükselişini sürdürüyor. 2024 Ekim ayında yükseliş kanalının altına sarkmış olsa da kısa sürede yeniden trende geri dönüş yapmıştı. Ogündenbugüne yaklaşık%17 primyapan endekste önemli bir düzeltme izlenmedi. RSI’da negatif uyumsuzluk emarelerininizlenmesi bir düzeltme ihtimalini masada tutmamıza, 4600 seviyesini ve 4400-4450 bölgesinde bulunan boşluğu olası düzeltmede sıralı destek seviyeleri olarak işaretlememize neden oluyor. Diğer yandan kısa vadede endekste yeni zirve isteğinin devam ettiğini düşünüyoruz. Bu yüzden ilk hedef olarak 4820 seviyesini belirliyoruz. Zirvenin ardından dikkatli olmakta fayda görüyoruz.

• En yüksek piyasa değerine sahip 7 şirketin (MAG7) güçlü duruşu Nasdaq’ı tüm zamanların zirvesine taşıdı. Günlük grafikteki güçlümomentumun aşağı yönlü trend kırılımıyla birlikte güç kaybettiğini görüyoruz. 16970 seviyesinin yukarı kırılamadığı senaryoda 15500 seviyesindeki boşluğu – aynı zamanda%50 Fibonacci seviyesini – majör destek bölgesi olarak takip ediyoruz.MAG7 hisselerinde baskıya neden olacak bir katalizör olmadan bu seviyelere düzeltmeyi mümkün görmüyoruz. Faiz indirimlerinin ötelenmesi ya da bilançolar katalizör olma potansiyeli taşıyor.

NOT: Değerlendirmeler Garanti BBVA "Araştırma Uluslararası Piyasalar" raporundan alınmıştır

İlgili Haberler