Çin'de satışları düşen Apple iPhone 15 fiyatlarında indirime gitti

Çin'de satışları düşen Apple iPhone 15 fiyatlarında indirime gitti

Teknoloji devi Apple yeni yıla indirimlerle başladı. Çin'deki satışları düşük seyreden şirketin fiyatları aşağı çekerek satış hacmini yükseltmeye çalıştığı düşünülüyor.

A+A-

Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında artan rekabet baskısı nedeniyle Çin'deki iPhone'larında nadir görülen indirimler sunarak perakende fiyatlarını 500 yuan (70 $) kadar düşürüyor.

ABD'li teknoloji devi, Pazartesi günü Çin'deki web sitesinde bazı iPhone'ların fiyatlarını %5 oranında düşürdü. Ay Yeni Yılı etkinliğine özel olarak geçici bir indirim kampanyası başlatan Apple'ın, 21 Ocak'a kadar indirimleri sürecek.

Apple'ın en yeni iPhone 15 serisi telefonlarının satışları Çin'de önceki modellerden çok daha kötü oldu.

Huawei Technologies ve Xiaomi gibi yerli rakipler rekabetçi modeller sunarken, kaynaklar bazı şirketlerin ve devlet dairelerinin, ABD hükümetinin güvenlik gerekçesiyle Çin uygulamalarına getirdiği kısıtlamaları yansıtacak şekilde, personelin Apple cihazlarını kullanımını sınırladığını söyledi.

Jefferies analistleri bir müşteri notunda, Çin'deki iPhone satışlarının 2024'ün ilk haftasında bir önceki yılın aynı dönemine göre %30 düştüğünü ve 2023'ün tamamında %3 düştüğünü söyledi. Analistler bu yıl rekabet ortamının daha da sertleşmesini bekliyor.

Apple yıllardır en yeni iPhone'larının fiyatlarını düşürmedi. İndirimler, Eylül ayındaki lansmanında Şirket iPhone 15 serisinin fiyatlarını yükseltmeyerek dikkatleri zaten üzerinde toplamıştı, şimdi de indirim kararı geldi.

Pinduoduo gibi online alışveriş platformları yılbaşından bu yana iPhone 15 ve iPhone 15 Pro fiyatlarını %16'ya varan oranlarda düşürdü.

İlgili Haberler