S&P 500'de hiç düşmeyen 9 hisse

S&P 500'de hiç düşmeyen 9 hisse

New York Borsası’nda düşmeyen çok az hisse senedi var. S&P 500'ün yalnızca 9'u 2018'den bu yana pozitif yıllık getiri elde etti. Peki bunlar hangileri?

A+A-

New York Borsası'nda S&P 500'ün yüzde 2'sinden daha azı son 5 yılda sürekli olarak kazanç elde etti. Bununla birlikte şirketlerin getirileri oldukça etkileyici.

Axon Enterprise:

Ordu, polis ve siviller için silah teknolojisi ve ürünleri geliştiren bir şirket. S&P 500'ün 5 yılda yüzde 12 yükselirken Axon Enterprise’daki oran yüzde 47 oldu.

Eli Lilly:

Diyabet, kanser ve romatoid artrit gibi hastalıkları tedavi etmek için ilaç geliştirmeye odaklanan bir ilaç şirket. ABD'nin en büyük 15 şirketinden biri olan Eli Lilly’inin hisse fiyatı yüzde 35 oldu.

O'Reilly Automotive:

Otomobil parçaları ve aksesuarları perakendecisi. Şirketin ABD'de 5 bin 600'den fazla mağazası bulunmakta. Hisse fiyatı hep yükseldi ve 5 yılda yüzde 30 getirisi oldu.

Arthur J. Gallagher:

Küresel bir sigorta komisyonculuğu, risk yönetimi hizmetleri ve danışmanlık firması. Merkezi Illinois olan şirketin 43 binden fazla çalışanı var. Hisseleri 5 yılda yüzde 25 kazandırdı.

Cintas:

Üniforma, tesis malzemeleri ve güvenlikle ilgili hizmetlerin üreticisi ve dağıtıcısıdır ve sektörün en büyüklerinden biridir. 2018 fiyatının yüzde 25 yukarısında hisse değeri.

WW Grainger:

Aydınlatma, elektrik malzemeleri ve kimyasallar gibi endüstriyel ve ticari ürünler satan bir şirket. Dünya çapında 3 milyondan fazla müşterisi var. Şirketin 2018’den sonraki kümülatif getirisi yüzde 19.

Progressive: Otomobil, ev ve iş sigortasına odaklanan bir sigorta şirketi. 5 yılda yüzde 19 kazandırdı.

TJX:

T.J.Maxx, Marshalls, HomeGoods ve Sierra Trading Post gibi mağazaları işleten bir perakende zinciri. Merkezi Massachusetts'te olan şirket S&P 500'ün düşüş süreçlerinden başarılı çıktı ve kümülatif olarak yüzde 16 kazandırdı.

Berkshire Hathaway:

GEICO, Duracell, Dairy Queen ve Fruit of the Loom gibi çeşitli iştiraklerin çoğunluk hisselerine sahip olan bir holding şirketi. Şirketin sahibi ünlü yatırımcı Warren Buffett. Şirketin hisseleri son 5 yılda hiç kaybettirmedi ve 2018 yılı fiyatının yüzde 10 üzerinde. Ancak Warren Buffett’ın bu şirketi S&P 500'ün üzerinde performans gösteremeyen tek hisse durumunda.

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur
İlgili Haberler