Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününde nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününde nasıl açılacak

New York borsasında vadeli işlemler, artan getiri ve Çin hizmet faaliyeti verilerinin etkisiyle düştü

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Salı günü, artan Hazine getirilerinin başlıca büyüme hisseleri üzerinde baskı oluşturması ve Çin'deki hizmet faaliyetlerine ilişkin olumsuz verilerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki talebe ilişkin endişeleri artırmasıyla düştü. New York borsasında dün İşçi Bayramı nedeniyle işlem yapılmamıştı.

Dow e-minis 31 puan ya da %0,09, S&P 500 e-minis 9,75 puan ya da %0,22 ve Nasdaq 100 e-minis 61 puan ya da %0,39 düşüş gösterdi.

Daha fazla ekonomik veri ve ABD Merkez Bankası'nın bu ayın sonundaki politika toplantısı öncesinde 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %4,21'e yükseldi.

Apple (NASDAQ:AAPL), Nvidia (NASDAQ:NVDA), Meta Platforms (NASDAQ:META) ve Netflix (NASDAQ:NFLX) gibi teknolojiyle bağlantılı büyük hisseler zil öncesinde %0,5 ila %1,0 arasında değer kaybetti.

Spartan Capital Securities'in baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo'ya göre, Eylül ticaretinin tam gaz devam etmesiyle birlikte, getirilerin hisse senetlerine baskı yapmasıyla temkinli bir ticaret seansı muhtemel.

Özel sektör anketine göre, Çin'in hizmet faaliyetleri Ağustos ayında son sekiz ayın en yavaş hızında genişlerken, zayıf talep dünyanın en büyük ikinci ekonomisini etkilemeye devam etti ve teşvikler tüketimi anlamlı bir şekilde canlandıramadı.

PDD Holdings, JD (NASDAQ:JD).com, Baidu (NASDAQ:BIDU) ve Alibaba (NYSE:BABA) gibi Çinli şirketlerin ABD'de listelenen hisseleri %0,9 ile %1,6 arasında değer kaybetti.

Fed'in Temmuz toplantısından bu yana açıklanan ABD ekonomik verileri, ekonominin çatırdamadan soğumakta olduğu izlenimini artırarak, faiz oranlarının daha fazla artırılmasına karşı durumu güçlendirdi.

Bir dizi verinin işgücü piyasasının yumuşadığına işaret etmesinin ardından üç ana ABD hisse senedi endeksi de bir önceki hafta yükseliş kaydetti.

CME FedWatch aracına göre, yatırımcıların Fed'in bir sonraki politika toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyeceğine dair bahisleri %93'te kalırken, Kasım ayında bir duraklama olasılığı bir hafta önceki %52'den yaklaşık %59'a yükseldi.

Bu arada Goldman Sachs, enflasyon ve işgücü piyasası verilerindeki gevşemenin devam etmesi nedeniyle önümüzdeki 12 ay içinde ABD'de resesyon olasılığını %20'den %15'e düşürdü.

Airbnb ve Blackstone (NYSE:BX) hisseleri, şirketler S&P 500 endeksine katılmaya hazırlanırken piyasa öncesi işlemlerde sırasıyla %5,8 ve %4,2 değer kazandı.

Oracle (NYSE:ORCL), Barclays'in yazılım firmasını "eşit ağırlık "tan "fazla ağırlık "a yükseltmesinin ardından %1,5 değer kazandı.

Önümüzdeki hafta, Ağustos ayında enflasyonist baskılara ilişkin ipuçları sunabilecek tüketici fiyat endeksi verilerine odaklanılacak. Fed'in bir sonraki politika toplantısı 20 Eylül'de.

İlgili Haberler