S&P 500'de ralli beklentisi

S&P 500'de ralli beklentisi

Fundstrat Global Advisors'ın Kurucu Ortağı Tom Lee, S&P 500'ün 2023'teki en yüksek seviyesini yeniden test edecek bir aylık ralliye başlamak üzere olduğunu söylüyor

A+A-

Fundstrat Global Advisors'ın Kurucu Ortağı ve Araştırma Müdürü, Tom Lee'ye göre, hisse senetleri bir ay sürecek bir ralli ile yükselişe geçmek üzere ve bu da S&P 500'ü 2023'teki en yüksek seviyelerine geri getirebilir.

New York Borsası’nda (NYSE) genel kanı eylül ayının yumuşak geçeceği yönünde olsa da, Tom Lee’ye göre S&P 500, eylül ayı içine yüzde 2-3 oranında yükselerek hisse senetlerinin ağustos ayı boyunca yaşadığı kayıpları telafi etmesi mümkün.

Lee beklentisini 4 nedene bağlıyor.

1. Ekonomi soğuyor.

FED’in son bir buçuk yıldaki agresif faiz artışları ekonomiyi soğutmaya çalışıyor ve Lee işgücü piyasasında daha cesaret verici işaretler bekliyor. Lee’ye göre bu durum hisse senetleri için iyi bir haber. Zira FED, varlık fiyatları üzerinde baskı yaratan faiz artışlarını haklı göstermek için sıkı bir istihdam piyasasını gerekçe gösteriyor. Yüksek oranlar, S&P 500'ün hisse senetlerinin yüzde 20 değer kaybettiği 2022 yılındaki kötü performansının önemli nedenlerinden biriydi.

2. FED faiz oranlarını artırmayacak.

Piyasalar halihazırda FED’in eylül ayında faizleri yeniden artıracağına dair düşük olasılıkları fiyatlıyor ve Lee bu bahislerin tamamen düşeceğini tahmin ediyor. Lee ‘’"Düşen enflasyon ve işgücü piyasasının gücü ve enflasyon beklentilerinde beklenen düşüş göz önüne alındığında, bu olasılıkların yüzde 0'a düşeceğine inanıyoruz. Bu da faiz oranlarının orantılı olarak düşmesini sağlayacaktır" dedi.

3. Yatırımcılar ağustos ayında çok kötümserdi.

Yatırımcılar ağustos ayında aşırı kötümserdi. Bu durum, hisse senetlerinin bir sonraki ay daha iyi performans göstereceğine dair aykırı bir gösterge olabilir. Lee, "Geçtiğimiz haftanın 'şahinlerin' demirleme eğiliminin daha fazla kanıtı olduğuna inanıyoruz," diye ekledi.

4. Eylül ayı hisse senetleri için tarihsel olarak güçlü bir ay

Hisse senetleri tarihsel olarak ağustos ayında zayıf olsa da, genellikle eylül ayında toparlanırlar. S&P 500, 1950'den bu yana eylül ayında yüzde 86 oranında yükselmiş ve ortalama yüzde 3,3'lük bir kazanç elde etti.

Lee, FED, faiz oranlarını artırarak piyasaları şaşırtması ya da United Auto Workers sendikasının hisse senetleri üzerinde baskı yaratabilecek bir grev düzenlemesi gibi risklerin hisse senedi rallisinde direnç yaratabileceğini söyledi.

Lee, şu anda Wall Street'teki en iyi yükseliş tahminlerinden biri olamaya devam ediyor. Lee dha önceki bir açıklamasında S&P 500'ün bu yıl 4.825 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını öngörmüştü. Ancak Lee geçen yıl da benzer bir tahminde bulunmuş, ancak gösterge endeks 2008'den bu yana en kötü performansını kaydetmişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.