S&P 500'de yılın ikinci yarısı daha zor geçecek

S&P 500'de yılın ikinci yarısı daha zor geçecek

JPMorgan'a göre 2023'ün ikinci yarısı hisse senetleri için daha zorlu bir makro zemin bekliyor.

A+A-

JPMorgan stratejistleri, yılın ilk yarısındaki çok güçlü rallinin ardından ABD hisse senetlerine ilişkin aşağı yönlü trend tahminini yineledi.

Bir müşteri notunda stratejistler, Federal Rezerv'in agresif parasal sıkılaştırmasının ekonomi üzerinde tam etkilerinin henüz hissedilmediğini yazdılar. Nota göre, kötüleşen iş koşulları ve yavaşlayan tüketici talebi ekonomi üzerinde baskı yaratacak.

Stratejistlerin notunda, "Hisse senetlerinde, Fed'in yıl sonuna kadar iki artırım daha yapacağını ima eden noktalara kıyasla, önleyici bir Fed gevşemesinin olmaması durumunda, hisse senetlerinin keskin bir şekilde yeniden değer kazandığı bir dönemde tüketici eğilimlerinin yumuşamasıyla birlikte, yılın ikinci yarısında hisse senetleri için daha zorlu bir makro zemin bekliyoruz" denildi.

Artan yatırımcı rehaveti konusunda da uyarıda bulunan stratejistler "Kısacası, başka bir bilinmeyenin yeniden ortaya çıkma riski yüksek görünüyor" dedi.

Ötey yandan benzer bir şekilde Morgan Stanley de geçtiğimiz günlerde düşüş eğilimini teyit etmişti. Pazar günü müşterilerine gönderdikleri bir notta şunları söylemişlerdi: "Piyasalardaki mevcut heyecana ve bunu destekleyen söylemlere katılmakta zorlanıyoruz. Başka bir deyişle, ikinci yarıda büyüme beklendiği gibi yeniden hızlanırsa, hisse senedi fiyatlarını desteklemek için kullanılan yükseliş söyleminin doğruluğu kanıtlanacaktır. Aksi takdirde, gördüğümüz risk için çok büyük bir hedef göz önüne alındığında, birçok yatırımcı acı bir sonla karşılaşabilir."

S&P 500 yılbaşından bugüne %16,1 artış gösterdi.

İlgili Haberler