S&P'den Çin hakkında dünyayı korkutacak tahmin

S&P'den Çin hakkında dünyayı korkutacak tahmin

S&P S&P Global Ratings'e göre Çin gelecek yıl kadar kısa bir sürede ortaya çıkabilecek yeni bir tahvil temerrüt dalgası ile karşı karşıya kalabilir

A+A-

S&P Global Ratings'in yayınladığı bir rapora göre, Çin ekonomisi, gelecek yıl kadar kısa bir sürede ortaya çıkabilecek yeni bir tahvil temerrüt dalgası için gerekli koşulları yaratıyor olabilir.
Derecelendirme kuruluşu, bunun yaklaşık on yıl içinde üçüncü kurumsal temerrüt turu olacağına dikkat çekti.

 S&P Global Ratings Çin Ülke Lideri Charles Chang, "Politika yapıcılar için izlenmesi gereken asıl şey, mevcut direktiflerin ekonomide çarpık teşvikler yaratıp yaratmadığıdır" dedi.
 S&P verilerine göre Çin'in kurumsal tahvil temerrüt oranı 2023 yılında %0,2'ye düşerek en az 8 yılın en düşük seviyesine geriledi ve yaklaşık %2,6 olan küresel oranın çok altında kaldı.
Chang, "Bu bir dereceye kadar iyi bir işaret değil, çünkü bu ayrışmayı piyasaların işleyişinin sonucu olmayan bir şey olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yıl hükümetten tahvil piyasasında temerrütleri caydırmaya yönelik direktifler ya da yönlendirmeler gördük. Asıl soru şu: Tahvil piyasasında temerrütleri önlemeye yönelik yönlendirmeler [sona erdiğinde], tahvil piyasasına ne olacak?" dedi. Chang, bunun gelecek yıl için dikkat edilmesi gereken bir şey olduğunu belirtti.


Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
İlgili Haberler